Η ενδιάμεση έκθεση του Δ.Ν.Τ. έδειξε πρόοδο στην προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας. Βέβαια, δε θα πρέπει να αποσιωπηθεί το γεγονός φόβων και επιφυλάξεων που εκφράστηκαν σχετικά με τα νοσοκομεία, τις Δ. Ε. Κ. Ο. αλλά και την κοινωνική ασφάλιση μέσω συγκεκριμένων ταμείων. Ας είναι καλά τα παιδιά της ΤΡΟΪΚΑΣ… Δε νομίζω να περιμένουν και ευχαριστώ…
Αμφιβάλω, όμως, αν η προαναφερόμενη είδηση πρόσφερε ιδιαίτερη ανάσα χαράς και αισιοδοξίας σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους… που εδώ και αρκετό καιρό «λιθοβολούνται» από τις κυβερνητικές επιλογές. Σίγουρα θα ακούστηκε, πάντοτε με κάποιες επιφυλάξεις, από όλους τους ‘Έλληνες ως χαρακτηριστικό στοιχείο που ενδεχομένως να «διώχνει» τη σκιά της σκέψης όσον αφορά την άσχημη οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Θα πρέπει παράλληλα να αναφερθεί ότι η πλειοψηφία των Μ. Μ. Ε. αμέσως «έτρεξε» να διαλαλήσει το, κατ’ αυτούς, σημαντικό συμβάν… που ενδεχομένως και να είναι, διότι δεν αποτελεί πολιτικά παραγωγικό το να μηδενίζονται τα πάντα. Δεν αρκεί όμως αυτό…
Τι θα γίνει, λοιπόν, σχετικά με τη βουλευτική ασυλία…; Πότε θα αρθεί εντελώς ώστε να βιώσουμε πραγματικά τη λεγόμενη ισονομία και ισοπολιτεία η οποία και καταγράφεται στο σύνταγμα της χώρας μας…; Για ποιο λόγο να συνεχιστεί να έχει διαφορετική μεταχείριση ο βουλευτής από τον πολίτη…; Προσωπικά μου χρέη δεν πρόκειται να παραγραφούν ποτέ… για ποιο λόγο να παραγράφονται ορισμένων εκ των 300…;
Το κανάλι της Βουλής θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται το ίδιο παχυλά όπως μέχρι πρότινος…; Αλήθεια, σχετικά με το ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής που δε σταματά να αναμεταδίδει τα πάντα…(λέμε τώρα…) θα συνεχίσει να επιβαρύνει, και αυτός με τη σειρά του, όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες όπως κάποτε ανέφερε…; (βλ. Κωστάκης) Απλά αξίζει να αναφερθεί ότι στην Αγγλία μειώθηκε το τέλος που καταβάλουν οι πολίτες για το BBC, έτσι ενημερωτικά…
Με τη συνταξιοδότηση των βουλευτών, θα συνεχίσει να επικρατεί το ίδιο πλαίσιο δηλ. έπειτα από 2 επιτυχείς και συνεχόμενες εκλογικές νίκες να παρέχεται το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους…; Είναι ποτέ δυνατόν…; Για ποιο λόγο να δουλεύουμε, έπειτα και από το τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, (Υ.Γ.: Υπάρχει…; Οι έρευνες ακόμα συνεχίζονται…) μέχρι και ηλικία η οποία θα φθάνει πολύ κοντά στα τελευταία μας –ηντα, δηλ. 70…
Όταν κάποτε αναφερόσασταν, πάντοτε προεκλογικά, και λέγατε ότι: «…πρέπει να μπει τάξη στα οικονομικά του κράτους» προφανώς και δεν απευθυνόσασταν μόνο σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους… αλλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Συνεπώς, κανείς εκ των 300 δεν εξαιρείται… Το ξεχάσατε…; Στρουθοκαμηλίζετε…; Δηλώνεται υποστηρικτές ανθελληνισμού, μήπως…; Διότι ο ελληνικός λαός συνεχώς το υπενθυμίζει με οποιοδήποτε μέσω έχει τη δυνατότητα να το πράξει.
Το παρελθόν, λοιπόν, δε θα πρέπει να λατρεύεται αλλά αντιθέτως να θεμελιώνει το παρόν… Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι σε παραλληλισμό αριθμού και ελληνικής νοοτροπίας. Πιο συγκεκριμένα, κάνω αναφορά στους 300 του Λεωνίδα οι οποίοι αγωνίστηκαν για ιδανικά και πιστεύω τα οποία οι σημερινοί 300 έχουν παντελώς ξεχάσει…
Επιτέλους, «αυτομαστιγωθείτε»…
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου