Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

17/5/09

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...


Αυτό και αν είναι δυνατόν. Ανήκουστο. Ριζοσπαστικό, και καλά… Υπέρ της διαφάνειας…ειδικά αυτό. Βέβαια, είναι πλέον γνωστό ότι το έκλεισε το «μαγαζί» ο κ. Καραμανλής. Έπειτα από ένα φοβερά δημοκρατικότατο…μονόλογο, αποφάσισε να κλείσει έναν εκ των πυλώνων του δημοκρατικού πολιτεύματος, το Κοινοβούλιο. Μάλλον, και αυτό το φαινόμενο αποτελεί συστατικό στοιχείο της πολιτικής της κυβερνήσεως περί της γνωστής επανίδρυσης του κράτους.

Αιφνιδίως και χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εξέδωσε στις 8/5/2009 μετά τις 20:00 ημέρα Παρασκευή το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θυροκολλήθηκε, κλείνοντας τη δεύτερη σύνοδο της παρούσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Η Βουλή θα ξανανοίξει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, με τις εργασίες του πρώτου θερινού τμήματος. Προφανέστατο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση σπεύδει μια ώρα αρχύτερα να κλείσει το κεφάλαιο σκάνδαλα, ευελπιστώντας προφανώς ότι θα τα αφαιρέσει και από την ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης, εν όψει των ευρωεκλογών.

Πρώτη εξόφθαλμη συνέπεια της αυταρχικής κίνησης της κυβέρνησης είναι η παραγραφή όλων των αδικημάτων υπουργών που έγιναν μέχρι το 2007, αφού το Σύνταγμα προβλέπει ότι τα όποια ενδεχόμενα αδικήματα υπουργών παραγράφονται μετά το τέλος των δύο πρώτων περιόδων της Βουλής. Η παραγραφή περιλαμβάνει όλες τις γνωστές υποθέσεις που απασχόλησαν τελευταία τη δημοσιότητα, όπως το Βατοπέδι, τη «Siemens», την υπόθεση Παυλίδη, τα «δομημένα ομόλογα».

Ευχερώς συνεπάγεται ότι όλοι οι τυχόν εμπλεκόμενοι πολιτικοί, που προέρχονται από το χώρο της Ν.Δ., και σίγουρα δε θα είναι και λίγοι…μπορούν στο αμέσως προσεχές διάστημα να διάγουν ήσυχα τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δίχως το φόβο της τυχόν παραπομπής τους στο Ειδικό Δικαστήριο, που και να είχαν τέτοιο φόβο μπορεί και πάλι να αθωώνονταν…(βλ. υπόθεση Παυλίδη)

Να σημειωθεί επίσης ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα συνέβησαν σε σωστό timing,  την κατάλληλη στιγμή. Καταληκτική ημερομηνία για προκήρυξη διπλών εκλογών ήταν η 16η Μαΐου οπότε…τα συμπεράσματα και πάλι δικά μας. Ακόμη η Ν.Δ., την επόμενη ημέρα δηλ. Σάββατο 9/5/2009 είχε προγραμματίσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, όπου βεβαίως κύριος ομιλητής θα ήταν ο πρωθυπουργός μας, πράγμα το οποίο δηλώνει ότι επιθυμούν οι κ.κ. της κυβέρνησης όλα όσα συνέβησαν την τελευταία περίοδο να ξεχαστούν…διότι έχουμε τριήμερο…μάλλον ευρωεκλογές…

Πάντως, αν κάποιος συμπολίτης τύχει να συναντήσει τον πρωθυπουργό μας στο δρόμο και προβεί στο «σφάλμα» να τον ρωτήσει για ποιο λόγο έκλεισε τη Βουλή, η οποία και αποκαλείται και ως ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, είμαι σίγουρος ότι ο κ. Καραμανλής θα έχει έτοιμη την απάντηση…βροντοφωνάζοντας ότι…Μην ανησυχείτε, διότι ο Θεός της βρίσκεται παντού…!!!

 

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης

Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.

Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

nkoutras1@yahoo.gr



Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails