Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

7/10/09

ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ...!!!


Από τις πρώτες μετεκλογικές ημέρες, η νέα διακυβέρνηση μέσω του πρωθυπουργού μας Γ. Α. Παπανδρέου και των κινήσεών του «οικοδόμησε» πυλώνες καλύτερων ημερών για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Μέχρι και σήμερα, το οιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος, σε δηλώσεις του τόσο ραδιοφωνικά όσο και τηλεοπτικά πάντοτε θα αναφέρει την ανθρωποκεντρικότητα των υπό διαμόρφωση νέων κυβερνητικών πολιτικών.
Πιο συγκεκριμένα, η νέα Υπουργός Υγείας σε γνωστό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό απάντησε ξεκάθαρα σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου σχετικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει η ίδια μέσω των πρώτων νομοσχεδίων υγείας. Η ίδια ανέφερε ότι άμεση προτεραιότητα θα είναι η πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία και υπολειτουργούν. Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν ζημία 6 δις ευρώ… Η απελθούσα κυβέρνηση είχε την ευκολία να προσφέρει μεγαλόκαρδα 26 δις ευρώ στις Τράπεζες, όταν η χρηματοπιστωτική κρίση έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και αρκετό καιρό και παράλληλα δηλώνουν κερδισμένες κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Διεξοδικότερη ανάλυση του νέου κυβερνητικού σχήματος μπορεί να οδηγήσει τον οποιοδήποτε σε συμπεράσματα τα οποία χαρακτηρίζονται από καινοτομία για την μεταπολιτευτική ελληνική ιστορία.
Πιο συγκεκριμένα:
1. ο αναχρονισμός με τα Υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και Υπουργείο Αιγαίου έπαψε να υφίσταται… Υπουργεία με γεωγραφικό προσδιορισμό συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα στη Β. Ιρλανδία, που φημίζεται για τους εγχώριους εμφυλίους, καθώς και στο Βέλγιο, για ανάλογους λόγους.
2. η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος κατέχει σχήμα σαφώς πιο ευέλικτο εφόσον συγχωνεύτηκαν Υπουργεία δίχως να πραγματοποιηθεί ουδεμία απόλυση υπαλλήλων έπειτα και από τις συγχωνεύσεις. Επίσης, με την ελαχιστοποίηση των Υπουργείων και κατ’ επέκταση των μισθών Υπουργών και Υφυπουργών, κατέστη σαφές ότι επετεύχθη άμεσα εξοικονόμηση χρημάτων.
3. περισσότερο καινοτόμα, υπήρξε η πρόταση του πρωθυπουργού προς το κόμμα των οικολόγων πράσινων για συνεργασία στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Βέβαια, η προσπάθεια εν τέλει κατέστη άκαρπη, διότι εκ στόματος κ. Χρυσόγελου (Επικεφαλής Οικολόγων Πράσινων) δε θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο εφόσον δεν κατάφεραν να εισέλθουν στη Βουλή αλλά θα συνεχίσουν να δηλώνουν παρόντες με τις προτάσεις τους… Κ. Χρυσόγελο, ποιος ο ρόλος σας…; Ή μάλλον του κόμματός σας….; Μέσω του Υπουργείου οι προτάσεις συνηθίζουν, σταδιακά, να ακολουθούν το δρόμο της υλοποίησης. Σας δόθηκε η ευκαιρία να πράξετε κάτι ανάλογο. Ποιος ο λόγος της άρνησης σας…; Μην ξεχνάτε ότι στο κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν και 5 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, δε θα ήσασταν ο πρώτος… ΜΕ κόσμιο και καθόλα ευγενικό τρόπο, μπορείτε να χαρακτηρισθείτε κι ως πολιτικός «στειρότητας»… ΌΧΙ χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό λόγο και αιτία…

Θα σας αναφέρω, λοιπόν,
όπως ανέφερε…
ΠΑΜΕ…!!!
ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. Ι.Π.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ. ΣΟ. Κ. Κέρκυρας Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails