Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

14/1/10

Συνέχεια "ανευθυνο-υπευθυνότητας"...


Ένα ακόμα, όπως συνηθίζεται κατά περίοδο κακοκαιρίας, πλήγμα δέχθηκε και για φέτος το τοιχίο του κόλπου της Γαρίτσας στο ύψος του ξενοδοχείου Corfu Palace με συνέπειες πλήρως γνωστές.
Όταν κάποιο γεγονός δηλώνει μακροβιότητα και συνεχή παρουσία στη ιστορία του εκάστοτε τόπου «μετενσαρκώνεται» σε αξία και κάτι το οποίο αξίζει να μνημονεύεται και να διαπερνά στη συνείδηση όλων. Δυστυχώς, όμως, η άθλια εικόνα που αντικρίζουμε μετά από κακοκαιρία για το τοιχίο του κόλπου της Γαρίτσας μπορεί ευκολότερα να χαρακτηριστεί ως ΑΠΑΞΙΑ για τον τόπο μας.
Αναρωτιέμαι, αν θα έχει το θάρρος, το πολιτικοκοινωνικό χρέος να αναλάβει κάποιος «υπεύθυνος»… να προχωρήσει σε κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία με μακροπρόθεσμη στόχευση ορθής ανοικοδόμησής του κι όχι, ως είθισται, πρωτοβουλία «ενέσεων» με μπετόν. Δεν θα πρέπει να προχωράμε σε κινήσεις «μπαλώματικης» πολιτικής, τα αποτελέσματα και οι συνέπειες εδώ και δεκαετίες είναι πλέον γνωστά.
Απ’ όσο γνωρίζουμε υπεύθυνος φορέας για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Ο. Λ. Κ. Ε., αλλά και πάλι από την 4η Οκτώβρη δηλώνει ακέφαλος εφόσον ο Διευθύνων Σύμβουλός του, κ. Σ. Δεσύλλα, παραιτήθηκε. Τι φταίει όμως το τοιχίο…;;; Βέβαια, και το προηγούμενο έτος, όταν και πάλι υπήρξαν προβλήματα τα όποια προκάλεσε η κακοκαιρία, υπήρξε διαφωνία μεταξύ Νομάρχη, κ. Σ. Πουλημένου, και Διευθύνοντα Συμβούλου.
Την ευθύνη ορθής ανέγερσης του πεζοδρομίου, που είναι πολύ πιθανόν εφόσον συνεχιστεί να επικρατεί «ανευθυνο-υπευθυνότητα»…να καταστεί ΜΗ επισκέψιμο, την κατέχει ο Ο. Λ. Κ. Ε.. Ας αναλάβει, επιτέλους, κάποιος πρωτοβουλία. Άλλωστε η οιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία, ως ενέργεια, εκτονώνει κρίση που ενδέχεται να επικρατεί και σίγουρα θα προσφέρει κοινωνικό «κέρδος».
Καλό θα είναι να μην ξεχνάμε ότι έργα υποδομής και διατήρησης της μορφολογίας ενός από τα πιο χαρακτηριστικά αστικά και φυσικά τοπία της παλαιάς πόλης, η οποία και έχει συγκαταλεχθεί στη λίστα των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι αναγκαία.
Ας πάψουν ορισμένοι να σφυρίζουν αδιάφορα…
Ο καιρός δε ρωτάει…και η κοινωνία αναμένει…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails