Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

20/5/09

« 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ »

Όπως όλα δείχνουν, εκτός από τις Ευρωεκλογές οδεύουμε ολοταχώς και για εθνικές εκλογές. Μπορεί να μην έχουν περάσει 2 χρόνια από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, οι καταστάσεις όμως είναι πλέον τέτοιες που επιβάλουν άμεσα αλλαγή και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού της χώρας μας. Σκάνδαλα, διαφθορά, οικονομική και κοινωνική κρίση είναι μερικά από τα προβλήματα που μαστίζουν την πατρίδα μας. Για το λόγο αυτό θα παραθέσω παρακάτω ένα μίνι-απολογισμό των 5 χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Την επόμενη των εκλογών και αφού παρέλαβαν τα κλειδιά της εξουσίας φάνηκαν αμέσως τα πρώτα δείγματα για το τι θα επακολουθούσε. Αναφέρομαι φυσικά στην υπόθεση Λιάσκου-Κεραμιδά με κατηγορίες περί χρηματισμού. Ακούσαμε για ανακρίσεις και απαγωγές Πακιστανών αλλά τελικώς μας διαβεβαίωσαν δια στόματος Βύρων Πολύδωρα ότι επρόκειτο για ενδο-πακιστανική υπόθεση και ότι οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον!!! Το μενού περιλάμβανε καρτέλ γάλακτος και κουμπάρους στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ, την εμπλοκή Ρεγκούζα σε σκάνδαλο που αφορούσε κρατικές διαφημίσεις και ένα ηχηρό χαστούκι στην Δικαιοσύνη - το παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλοκή του κ. Μαντούβαλου.
Έχουμε μία κυβέρνηση λοιπόν η οποία πήρε τα σκήπτρα από το ΠΑΣΟΚ με σημαία της την διαφάνεια, υψώνοντας τα λάβαρα της κάθαρσης με κύριο σύνθημα το «Σεμνά και ταπεινά». Μία κυβέρνηση η οποία εξαπάτησε τον Ελληνικό Λαό αφού παρουσιάστηκε ως σημαιοφόρος κατά της διαφθοράς και στη συνέχεια απέδειξε ότι την στηρίζει και την συγκαλύπτει. Σεμνά με παράνομες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και περίεργους διορισμούς στη Αγροφυλακή. Με ταπεινές συμπεριφορές από τα στελέχη της όπως οι περιβόητοι χαρακτηρισμοί του κ. Μαρκογιαννάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου πάγου και το ρεσιτάλ Αγοραστού και Πατρωνίας στην βουλή σε νοθεία που έγινε στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Ίσως ένα από τα σημαντικότερα πλήγματα του Δημοκρατικού πολιτεύματος μας και η πλήρη απαξίωση θεσμών και αξιών.
Ένα άλλο μεγάλο πλήγμα για την χώρα την τελευταία πενταετία ήταν το συχνό φαινόμενο των πυρκαγιών. Πυρκαγιές στην Χαλκιδική με πολλά καμένα στρέμματα γης αλλά και συνανθρώπους μας. Πυρκαγιές στην Πάρνηθα και η χειρότερη όλων, η πολύνεκρη και τεράστια σε ζημιές πυρκαγιά στην Πελοπόννησο. Από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών με εκατοντάδες νεκρούς και κατεστραμμένες περιουσίες και εντελώς απούσα την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Έναν Πρωθυπουργό ανεπαρκή να διαχειριστεί την κρίση και να προστατέψει ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τον φυσικό μας πλούτο.
Τι να πούμε για τις τομές που έκαναν αυτά τα πέντε χρόνια στην παιδεία. Άρχισαν νωρίς τις μεταρρυθμίσεις, τον Ιούνιο του 2006, με πολύ ξύλο αλλά και προπαγάνδα στους νέους που εναντιώθηκαν στον Νέο Νόμο Πλαίσιο. Συνέχεια, λίγους μήνες μετά με την υπόθεση της ζαρντινιέρας και τον άτυχο κύπριο φοιτητή ο οποίος άθελα του σκόνταψε πάνω σε μία ζαρντινιέρα στην Θεσσαλονίκη. Για να φτάσουμε στους άγριους ξυλοδαρμούς φοιτητών τον Μάρτιο του 2007 και την κορύφωση τους, τις εξεγέρσεις στο κέντρο της Αθήνας και την δολοφονία του νεαρού Αλέξη.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις νέες τεχνολογίες που εισήγαγαν στην χώρα μας; Μιλάμε βέβαια για το σκάνδαλο Vodafone και τις υποκλοπές κορυφαίων πολιτικών στελεχών και άλλων. Ευθύνες δεν αποδόθηκαν ποτέ σε κανέναν, παραίτηση δεν έγινε καμία, μοναδικό αποτέλεσμα μια απόπειρα αυτοκτονίας. Ήταν μόνο η αρχή, καθώς είχαμε και δεύτερη απόπειρα, αυτή του κ. Ζαχόπουλου. Παράνομοι διορισμοί, βιντεοταινίες, κομιστές, και απόπειρα αυτοκτονίας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά κανένας στο σκαμνί.
Εξαγορά «Γερμανός» από Cosmote, 50 φορές ακριβότερα από τα κέρδη που είχε η εταιρία την προηγούμενη χρονιά, εξαγορά του ΟΤΕ από την DT με εξευτελιστικά ποσά και της Ολυμπιακής σε Βγενόπουλο. Πιστέψατε ότι ξεπουλώντας τις ΔΕΚΟ στους ξένους θα λύνατε όλα τα προβλήματα του κράτους κύριε Πρωθυπουργέ;;;
Σκάνδαλο Βατοπέδιο-ένα καραμπινάτο σκάνδαλο ανταλλαγής δημόσιου πλούτου το οποίο αποτελεί τον τελευταίο κρίκο σε μια αλυσίδα σκανδάλων διασπάθισης του δημόσιου πλούτου που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια. Δεν θα μπορούσα κλείνοντας να μην αναφερθώ και στην ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού να κλείσει την Βουλή. Μια κίνηση πρωτοφανής και προκλητική που οδηγεί σε παραγραφή όλων των τυχόν ποινικών ευθυνών των υπουργών για την περίοδο 2004-2007. Πρόκειται για επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων, υπονόμευση των Δημοκρατικών θεσμών και συνειδητή απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δυσκολευτούν πολύ να καταλάβουν πώς αυτή η κυβέρνηση έμεινε τόσο καιρό στην εξουσία. Η κυβέρνηση αυτή όμως θα μείνει σίγουρα στην ιστορία ως η κυβέρνηση των σκανδάλων, της συγκάλυψης, της παραγραφής και της παραβίασης της θεσμικής τάξης.

Αλεξάκης Αλέξανδρος
(Alexakis_Alexandros@yahoo.com)
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails