Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

16/11/09

Πραγματική αλλαγή, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!!!


Τα όρια ανοχής του Έλληνα πολίτη, δυστυχώς, έπειτα και τη κακοδιαχείριση της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή σε όλα τα επίπεδα, δηλώνουν πλέον ανυπαρξία… Η κυβέρνηση του κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου, αποδεικνύει μέρα με την ημέρα, τη διάθεσή της για πραγματική προσφορά αλλά και «ταξιθέτηση», «τακτοποίηση», των όσων προτεραιοτήτων, δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει προεκλογικά.
Είναι σίγουρο, ότι έχει ξεκινήσει με σωστό βηματισμό, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι κοινωνικές συνθήκες όλων των τομέων ασκούμενης πολιτικής. Αλλά, και πάλι αναγκάζομαι να υπενθυμίσω ότι τα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα 5,5 χρόνια ήταν αρκετά για να μας εξουθενώσουν οικονομικά και όχι μόνο.
Εδώ και χρόνια υπάρχει απαξία του πολιτικού βίου. Απαξία την οποία καλείται ο νέος πρωθυπουργός μας να αντιμετωπίσει. Είναι λογικό και παράλογο μαζί… να σπεύδουν αρκετοί Έλληνες πολίτες και να χαρακτηρίζουν ότι η νέα κυβέρνηση αργεί… Λογικό, διότι όλοι επιζητούμε λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα ΕΔΩ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!! έχοντας ήδη συσσωρευτεί αρκετά από τα προαναφερθέντα 5,5 χρόνια… Παράλογο, διότι, η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο μήνες ακόμα… Ας σκεφτούμε, λοιπόν, σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ώστε να θεωρούμε ότι η κυβέρνηση αργεί...
Σε ορισμένες πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, καταγράφονται προβλήματα από αρκετά μέρη ολόκληρης της ελληνική επικράτειας, αλλά και προβλήματα δημόσιων οργανισμών και θεσμών. Σε μία εξ αυτών των εκπομπών, καλέστηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερώτημα για νοσηλευτές η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεννηματά. Η απάντηση που έδωσε απέδειξε ότι επικρατεί «χάος» εντός του θεσμού προσλήψεων νοσηλευτών για τα δημόσια νοσοκομεία και δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει άμεσα να δώσει επίλυση της μέχρι τώρα κρατικής ανυπαρξίας και ελέγχου και αυτού του μείζονος σημασίας θεσμού των νοσοκομείων.
Βέβαια, δε θα πρέπει να επικρατεί, στην οποιαδήποτε πολιτική κουβέντα-συζήτηση, καταστροφολογία και μηδενισμός. Δημοκρατικά, δεν αποτελεί κάτι το παραγωγικό. Αλλά θα πρέπει να ξεκινήσει, να επικρατεί διαφάνεια και αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει πλέον να φθάσει το «μαχαίρι», πραγματικά πολύ βαθιά.
Ο πρωθυπουργός, έχει ήδη αφήσει δείγματα, ότι κάτι τέτοιο θα το κάνει άμεσα και δε θα φοβηθεί απολύτως τίποτα… Ας χτυπηθούν και μια φορά επιτέλους, τα μεγάλα συμφέροντα. Ας μη φοβηθεί, για πρώτη φορά, το κυβερνών κόμμα, το πολιτικό κόστος, διότι και η περίπτωση των stage αποτελεί ανάλογο παράδειγμα. Ας εξυγιανθεί η κατάσταση της μεσαίας και χαμηλόμισθης κοινωνικής τάξης στη χώρα μας. Ας αλλάξει για πρώτη φορά κάτι πραγματικά…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails