Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

7/7/11

Καληνύχτα ήλιε...


Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στην κόρη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, η οποία με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, απαγορεύει στο ΠΑ. ΣΟ. Κ. να χρησιμοποιεί στις κομματικές του εκδηλώσεις έργο του πατέρα της.
Η ίδια υποστηρίζει ότι το τραγούδι "Καλημέρα Ήλιε" που ακούγεται - παραδοσιακά - στις κομματικές συγκεντρώσεις του ΠΑ. ΣΟ. Κ., "καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου λαού, για δημοκρατία και ελευθερία".
Συνεχίζοντας την επιστολή της, αναφέρει ότι αρμόδια για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική κρίση που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος είναι η παρούσα κυβέρνηση.
«Παίρνοντας πάσα», λοιπόν, από τη συγκεκριμένη επιστολή και παρά το ότι η σήψη του ελληνικού πολιτικού συστήματος έχει φθάσει στο ζενίθ της… συνεχίζουν οι υψηλά πολιτικά ιστάμενοι να «σιγοσφυρίζουν», να έχουν «μετενσαρκωθεί» σε φαντάσματα… να μην έχουν το θάρρος να βρεθούν και να συνομιλήσουν με την κοινωνία του τόπου τους… βλ. και Κέρκυρα (και τι να της αναφέρουν…;;; περισσότερο δε, πως θα τους περιμένει η κοινωνία…;;;) μια φορά πραγματικά ν’ ακούσουν και να νιώσουν τον πραγματικό παλμό της…
Επιτέλους, ας αφήσουν τις επερωτήσεις, ερωτήσεις, τροποποιήσεις κτλ. εντός του Κοινοβουλίου. Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δε γνωρίζει, προφανώς κι υπάρχει λόγος… πως η Βουλή αποτελεί το πρώτο εισαγγελικό σώμα, κι απευθείας μπορεί να στείλει τον οποιοδήποτε στο «σκαμνί»… Από τον πρωθυπουργό μέχρι και έναν από εμάς!!! Όλους, άπαντες!!! Το συγκεκριμένο γεγονός, πιστοποιείται και από το ίδιο το Σύνταγμά μας…!!!
Αντιθέτως, έχουν εφεύρει τις προαναφερόμενες επερωτήσεις αλλά κι τις γνωστές εξεταστικές επιτροπές μέσω των οποίων, υποτίθεται…, θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αλήθειες… και οι «ένοχοι» που θα προκύψουν - μέχρι τώρα όλοι αθώοι… - θα λογοδοτήσουν.
Είναι πλέον, γνωστό, ότι και η παρούσα κυβέρνηση, η οποία και προεκλογικά συνεχώς διατυμπάνιζε «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε»… δεν έχει προβεί σε συγκεκριμένα μέτρα, ενέργειες και κατ’ επέκταση πολιτικές εξυγίανσης της ελληνικής δικαιοσύνης… ώστε να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από το «βούρκο» της αμείλικτης αδικίας που βιώνουμε όλοι όσοι δε συγκαταλεγόμαστε στη λίστα των 300…
Γι’ αυτό λοιπόν, συγχαρητήρια στη Μυρσίνη, η οποία και ως ενεργός πολίτης - ενεργός πολίτης… πολίτης που να δίνει λύσεις… πολίτης «ακηδεμόνευτος» κι ενεργός… πολίτης που θα αποφασίζει δίχως μεσάζοντες… για μια ενεργή κοινωνία… κι άλλα πολλά θεωρητικά κι ωραία προεκλογικά λόγια του πρωθυπουργού…- πολύ σωστά αναφέρει πως οι αξίες που «κυοφορεί» η κυβέρνηση του ΠΑ. ΣΟ. Κ. δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με εκείνες για τις οποίες κάνει λόγο το τραγούδι του πατέρα της.
Ευτυχώς που άνθρωποι της Τέχνης έχουν τη δύναμη και το θάρρος να σηκώσουν το ανάστημά τους στους υψηλά πολιτικά ιστάμενους, οι οποίοι και φερεφωνίζουν τα όσα προστάζει η παγκόσμια οικονομική χούντα!!!
κ. κ. της κυβέρνησης, υπάρχουν και τα πνευματικά δικαιώματα…
Μήπως δεν το θυμάστε…;;;
Σας το θύμισε ως ενεργός πολίτης, όπως κι επιθυμούσατε…, η Μυρσίνη!

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Κάτοχος Μεταπτυχιακού "Επιστήμη της Πληροφορίας"
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails