Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

11/8/09

ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΙ ΌΧΙ ΑΝΑΔΡΟΜΗΣ...


«Εφιάλτης» με εισιτήριο διαρκείας… «Εφιάλτης» δίχως τέλος… «Εφιάλτης» με ανύπαρκτη διαφυγή… Δυστυχώς, αποτελεί καθημερινό συστατικό στοιχείο του άγχους του Έλληνα πολίτη… Φυσικά αναφέρομαι στην ευτυχία που νομίζουμε ότι εισπράττουμε μονομιάς αλλά αποδεικνύεται ότι θα εισπράξουμε ,εν τέλει, αναδρομικά μέσω των πασίγνωστων και πολυδιαφημισμένων πιστωτικών καρτών και δανείων.

Έχει καταστεί σαφές ότι η ρευστότητα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός... ή σωστότερα πραγματικότητα θερινών ημερών με προβλεπόμενα άσχημες συνέπειες μετά και το πέρας του καλοκαιριού, όπως σχολιάζουν Έλληνες οικονομολόγοι.

Ο ανωτέρω «εφιάλτης» τρομοκρατεί μηνιαίως 1,2 εκατ. νοικοκυριά, με απλά λόγια περισσότερα από το 50% των νοικοκυριών που έχουν δάνεια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην έγκαιρη πληρωμή των δόσεων (το 1,2 εκ. σε σύνολο δανεισμένων νοικοκυριών 2,15 εκ.).

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους οι τράπεζες κίνησαν διαδικασίες κατάσχεσης εις βάρος 22.000 δανειοληπτών, για οφειλές σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, από 8.500 ανάλογες αιτήσεις που είχαν κατατεθεί το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Από τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε αρνητικό «ζενίθ», τα 500.000 πληρώνουν με καθυστέρηση 30 ή 60 ημερών τις υποχρεώσεις τους στις τράπεζες, ενώ άλλες 700.000 νοικοκυριά δαπανούν κάθε μήνα το 50% και πλέον των εσόδων τους για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες.

Που βρίσκεται η παρέμβαση του κράτους…; Πως θα προστατευτεί ο Έλληνας πολίτης…; Ποιες οι ασφαλιστικές δικλείδες αποπληρωμών των τραπεζικών δανείων…; Επιτέλους, πότε θα «σκοντάψουν» τα επιτόκια των ελληνικών τραπεζών… τα οποία θυμίζουν να ακολουθούν την ανοδική πορεία της τιμής της αμόλυβδης, μιας και το έφερε η κουβέντα…;

Μήπως, τα όσα αναφέρθησαν αποτελούν μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές…; Μήπως στοιχειοθετούν το περιεχόμενο της πασίγνωστης επανίδρυσης του κράτους που προεκλογικά διακήρυττε, ο νυν - κι όχι για πολύ ακόμα – πρωθυπουργός κ. Καραμανλής…;

Παράλληλα, αδυνατώ να καταλάβω την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η κυβέρνηση σχετικά με το δημόσιο έλλειμμα της χώρας μας. Παρά το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δώσει νέα διορία, μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου του 2010, για ελληνικό δημόσιο έλλειμμα που να μην ξεπερνά το 5% οι κ.κ. της κυβέρνησης θεώρησαν σωστό να «προσφέρουν», μέσω προκηρύξεων, περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω Δ. Ε. Κ. Ο. γεγονός το οποίο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το δημόσιο έλλειμμα και γενικότερα τον επερχόμενο ελληνικό προϋπολογισμό.

Φθάνει πια…

Επιζητούμε αξιοπρέπεια…

Ζωή με ευτυχία διαρκείας κι όχι αναδρομής…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. Ι.Π.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

nkoutras1@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας


Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails