Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

18/1/13

Ελλάδα έχεις τάλεντο!


Αποτελεί απορίας άξιον η διαδικασία που ακολουθείται για την «απονομή», ή ορθότερα, την προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης σε πολίτες που κάποτε διετέλεσαν βουλευτές ή και υπουργοί. Φυσικά, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται λόγος για την υπόθεση του πρώην υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται να γίνει - κι ακόμα στα «θεμέλια» είναι…- προκαταρκτική επιτροπή ώστε να ελεγχθεί αν… κι εφόσον… και μήπως… γιατί όχι… ίσως κι εκεί… λανθασμένη επιλογή… ΑΘΩΟΣ!!! Ταιριάζει απόλυτα ένα ωραίο και σχετικά παλιό τραγούδι, Στο ίδιο έργο θεατές… Είναι μία από τις συνηθισμένες διαδικασίες που ακολουθούνται στην χώρα μας, όπως προμελέτη… μελέτη… επανακαθορισμός σχεδίου… προκήρυξη… επαναπροκήρυξη… δημοπράτηση και πάει λέγοντας!

Ο ίδιος σε δηλώσεις του σε κρατικό τηλεοπτικό σταθμό διακρίθηκε για την ηρεμία στο βλέμμα του, όπως επίσης για τις καταγγελτικές του δηλώσεις έναντι άλλων… συναδέλφων του… συγκαταλέγοντας στο πλάνο του «φακού» της φωτογραφικής τους μηχανής κι άλλους πολλούς, μιας κι είναι βέβαιο αφού έτσι γίνεται συνήθως στην πατρίδα μας, δεν θα πάει μόνος του στον πάτο… θα τραβήξει κι άλλους μαζί του… Είναι κρίμα, νομίζει ο ίδιος…, να χαθεί έτσι άδοξα…
Αγαπητέ κ. Παπακωνσταντίνου, τραβήχτε μαζί σας όποιον θέλετε. Και τον κ. Βενιζέλο, που εν τέλει αποδείχθηκε αρχομανής και «πρωτοπαλίκαρο» του γνωστού νόμου περί ευθύνης υπουργών, κι όποιον άλλο θυμηθείτε ότι «παραβρισκόταν» κοντά σας κατά τη διάρκεια των μηχανορραφιών σας όταν και κατείχατε τον υπουργικό θώκο!

Αποτελεί, ωστόσο, αθλιότητας άξιον η διαδικασία και το κυνήγι εις βάρος του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Βαξεβάνη ο οποίος διώχθηκε ποινικά μιας και ενήργησε, ότι έχουν ξεχάσει εδώ και αρκετό καιρό, με σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας και της λίστας που εμπεριέχει η γνωστή και μη εξαιρετέα λίστα Λαγκάρντ. Αυτή η λίστα, αυτό το flashάκι που πέρασε από τα χέρια του ενός σε χέρια άλλου, αλλά κανείς δε γνώριζε εν τέλει που βρισκόταν… Πόσο περισσότερο γελοίοι μπορούν κάποιοι, κατά τα άλλα έγκριτοι συνταγματολόγοι…, να γίνουν!

Ας μην αναφερθούμε σε εκείνους που νομίζουν ότι αντιπολιτεύονται… Εκείνοι κι αν χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρότητας και ανάλογου πολιτικού αναστήματος για τις σημερινές συγκυρίες και κοινωνικές περιστάσεις. Πραγματικά, στον κόσμο τους… Πολώνουν το κλίμα δίχως λόγο, επιζητούν εκλογές εδώ και τώρα, εξαπολύουν συνεχώς κοινά ανακοινωθέντα επιδιώκοντας να πολεμήσουν το «κακό» ΠΑ. ΣΟ. Κ. και όχι μόνο, αλλά ουσιαστική αντιπολίτευση με προτάσεις καμία… Αν για παράδειγμα είχαμε αύριο εκλογές και γινόσασταν κυβέρνηση και πρωθυπουργός κ. Τσίπρα πείτε μας επιτέλους, τι θα κάνατε;;; Συγκεκριμένα όμως… Όχι τις αντιπολιτευτικές παρωδίες ευδαιμονισμού που εκστομίζεται είτε εσείς είτε «σύντροφοί» σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Συγκεκριμένα, 1…, 2…, 3… Μήπως δεν είστε ακόμα έτοιμος ούτε απ’ έξω να περάσετε;;; Μήπως σας αρέσει να είστε απλά και μόνο καταγγελτικός, μιας κι είναι το ευκολότερο όλων;;;

Ας σταματήσουν όλοι, πολιτευτές και πολιτικοί, να εκφέρουν με ιδιαίτερη ευκολία καταγγελίες δίχως εναλλακτικές και απτές προτάσεις… Φτάνει… Επιτέλους να δούμε τι θα γίνει ώστε να απονέμεται η δικαιοσύνη με αμεσότητα… Διαπιστώθηκε ότι κάποιος καταχράστηκε δημόσιο χρήμα;  Παραποίησε στοιχεία που επηρεάζουν την ισορροπία της ελληνικής οικονομίας; Σύλληψη, καταγραφή του ύψους κατάχρησης-διαφθοράς (πόσα έφαγε ή τι διέπραξε/ αλλοίωσε π.χ. περίπτωση Παπακωνσταντίνου-μιας και δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει κάτι τέτοιο…), αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση με ποινικές διώξεις και κατάσχεση ανάλογου ύψους περιουσιακών στοιχείων ή και καταθέσεων. Τι προφυλάκιση, προκαταρκτικές και πράσινα άλογα… Αφού στο τέλος κρίνονται όλοι αθώοι… Ο κόσμος έξω δεν περιμένει πλέον κάτι τέτοιο! Άρση της βουλευτικής ασυλίας καταρχήν και κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών!  Έχει καταντήσει αηδία και γελοία η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης εντός του κοινοβουλίου… Το έχετε καταλάβει;!;!    

Νίκος Κούτρας
Πολιτικός Επιστήμονας
Μ.Δ.Ε. "Επιστήμη της Πληροφορίας"

Δημοσίευθηκε στις 10/01/2013 στα Κερκυραϊκά Νέα
Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails