Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

8/4/10

Δημοσιογραφία κατά τα άλλα...


Έχοντας διανύσει την περίοδο της Μ. Εβδομάδας και ολοκληρώσει τον κύκλο των εορταστικών ημερών, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος η Ανάσταση του Θεανθρώπου σταδιακά μας βοηθά στο να αντικρύσουμε αχτίδα ελπίδας…
Παρά το ότι η ορθοδοξία, ο χριστιανισμός ως πίστη, κηρύττει, διδάσκει, όπου την «αφήνουν» κι όπου της το «επιτρέπουν» - οι δυσκολίες που προκαλούνται είναι γνωστές… (π. χ. το νέο σύμβολο του ΥΠ. Ε. Π. Θ. έχει αλλάξει, ο σταυρός μας «αποχαιρέτησε, κ. α.) - και μας μαθαίνει ότι «…πέφτουμε διότι έχουμε μάθει να σηκωνόμαστε…» κάποιοι έξυπνοι δημοσιογράφοι, ξεκίνησαν ιδιαιτέρως εύκολα επιθέσεις σε Μητροπολίτες, Αρχιμανδρίτες, και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Κατά τα τέλη Δεκεμβρίου του περασμένου έτους αλλά και για πρώτη φορά, ιστορικά, είχε πραγματοποιηθεί Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Τα όσα είχαν προσυμφωνηθεί μεταξύ Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού ήταν άλλα, και προφανώς εκτέθηκε ο πρώτος όταν αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση φορολόγηση της τάξεως του 20%.
Βέβαια, και πάλι η καλή θέληση, διάθεση αλλά και επιθυμία σωστής συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους καταλήγει σε γνωστά αποτελέσματα τα οποία τα χαρακτηρίζει αμοιβαίος συμβιβασμός.
Πιο συγκεκριμένα:
Η τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ελασσώνος Βασίλειο, Σύρου Δωρόθεο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο συμμετείχαν στη συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο όπου πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη. Ήδη, έχει καταρτισθεί υπόμνημα με τις θέσεις της Εκκλησίας το οποίο θα παραδοθεί και στα αρμόδια υπουργεία. Σε αυτό η Εκκλησία θα επαναλαμβάνει τη θέση της, δηλαδή η φορολόγηση 20% να αφορά τα καθαρά έσοδα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η Εκκλησία να δεχθεί τη φορολόγηση 20%, αλλά από τον φόρο να εκπίπτει το 50% των εξόδων.
Ακόμη, οι ιεράρχες αναμένεται να ζητήσουν να μη φορολογούνται τα ακίνητα της Εκκλησίας που είναι δεσμευμένα και να μειωθεί στο 1 τοις χιλίοις το Ε. Τ. ΑΚ., εφόσον πλέον το τέλος καταργείται και επανέρχεται σε ισχύ ο Φ. Μ. Α. Π..
Εύκολα, λοιπόν, γίνεται αντιληπτό ότι τα ανωτέρω χαρακτηρίζουν συμβιβαστική λύση την οποία και επεξεργάζονται τα τελευταία 24ωρα και οι δύο πλευρές. Ας μη βιάζονται ορισμένοι αμέσως να «λιθοβολήσουν» την Εκκλησία. Και ας μη ξεχνάνε, ότι πάντοτε η Εκκλησία, όποτε ζητήθηκε, δήλωσε παρούσα τόσο υλικά όσο και πνευματικά για όλους του Έλληνες και όλη την Ελλάδα…
Πειράζει ορισμένους η υψηλή μισθοδοσία Μητροπολιτών;;; Παρά το ότι υπάρχουν και ορισμένοι Ιεράρχες οι οποίοι το παρακάνουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους… όλοι γνωρίζουμε σε ποιους αναφέρομαι…
Τόσο καιρό, λοιπόν, δε μας πείραζαν τα υψηλόβαθμα στελέχη, βλ. golden boys, με μισθούς άνω των 2.500 και 3000 ευρώ;;; Οι συγκεκριμένες μισθοδοσίες δε μας πειράζουν;;; Βρήκαν ορισμένοι εξιλαστήριο θύμα για τα όσα συμβαίνουν ως συνέπειες της οικονομικής κρίσης;;; Ηρεμία… Χτυπήστε άλλους, αν μπορείτε… κύριοι δημοσιογράφοι.
Χριστός Ανέστη !!!

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ Τ.Α.Β. ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
nkoutras1@yahoo.gr Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails