Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

24/1/15

Επιτέλους φθάνει...αρκετά!!!

Πραγματικά η τηλεοπτική «τρομοκρατία» δεν έχει προηγούμενο! Τα προεκλογικά σποτάκια ατελείωτα αλλά για πρώτη φορά αρκετά επιτυχημένα...Ειδικά αυτό με το γήπεδο...(ότι να’ναι...) και εκείνο με την οικογένεια και την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού μας...Έτοιμος να αναλάβει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επειδή, ειλικρινά, αυτή την κουταμάρα και την αδιάντροπη επίθεση και τρόμο προς το εκλογικό σώμα σχετικά με το θέμα ευρώ ή δραχμή θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους! Έχουν καταντήσει αηδία οι κυβέρνησης και θα πρέπει να πάψουν να αναφέρουν αυτές τις αρλούμπες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Να υπενθυμίσω δε ότι όσοι επιθυμούν να καιροσκοπήσουν εις βάρος του «πτώματος» της πατρίδας μας θα συνεχίσουν να το κάνουν όσο αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πολιτική αστάθεια και γενικώς αδυναμία διαχείρισης δύσκολων οικονομικών συγκυριών.
Επανερχόμενος στα όσα ανέφερα περί «εξόδο» της Ελλάδας θα ήθελα να ενημερώσω τους ανθρώπους που αγαπάω, τους συμπατριώτες μου και την ιδιαίτερή μου πατρίδα Κέρκυρα ότι σύμφωνα με το άρθρο 140 και την παράγραφο 3 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφερόμενη σε θέματα σχετικά με την Οικονομική Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) δηλ. το ευρώ, η συμμετοχή στην ΟΝΕ είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ!!! Τελεία και παύλα!!! Αυτό θα παρακαλέσω να το συγκρατήσουμε όλοι και να το εντάξουμε καλά στη φαιά ουσία μας!!!Α-ΜΕ-ΤΑ-ΚΛΗ-ΤΗ!!! Αυτό που μπορεί ενδεχομένως να γίνει είναι να φθάσουμε μισθούς Μολδαβίας δηλ. 70-80 μηνιαίως... Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποκλεισθεί και συνεχίζει να παίζει ως σενάριο! Για να βγει λοιπόν κάποιος από την ΟΝΕ θα πρέπει πρώτα να συζητηθεί και να αποφασισθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν ανάλογη ημερήσια διάταξη να αναρτηθεί για επερχόμενοο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μετά αναθέωρηση της Συνθήκης της Ρώμης για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κοινώς δεν είναι τόσο απλό και δε γίνεται τόσο άμεσα. Προσομοιάζει με τη λεγομένη αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος!! Συνεπώς, ας λένε οι παπαγάλοι ότι θέλουν! 
Επιπροσθέτως, μιας και αναφέρθηκα στους παπαγάλους, ειδικά τώρα που είναι τόσο σάπιο το σύστημα είναι όλοι με την κυβέρνηση μηδενός εξαιρουμένου! Έχουν μετατραπεί όλοι σε κρατικό κανάλι...Δεν πάει κανείς μα κανείς αντίθετα! Και δεν δίνεται σε όλους βήμα! Δε τρέφω ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα για παράδειγμα με την Χρυσή Αυγή αλλά θέλω να είμαι δίκαιος και δημοκρατία είναι να δώσεις και σε αυτούς βήμα! Να ακουσθούν! Να παρουσίασουν τις απόψεις τους! Δημοκρατία δεν είναι να απαντάς στον φασισμό με φασισμό!!! Αλλά φαίνεται ως άλλοι ετσιθελιστές κάνετε ότι γουστάρετε!!!
Επανερχόμενος στα της Ε.Ε. θέματα είναι προφανές πως στηρίζονται οι της κυβέρνησης στο γεγονός ότι ποτέ μέχρι σήμερα αλλά και κανένας μα κανένας υψηλά πολιτικά ιστάμενος, εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Ελληνικό Κοινοβουλίο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση, το παραμικρό έξοδο...(παρά την παχυλή βουλευτική αποζημίωση!!!), δεν πήρε την πρωτοβουλία να ενημερώσει επί ευρωπαϊκών θεμάτων, δυσκολιών, προοπτικών και γενικότερα έννοιες και αξίες άμεσα σχετιζόμενες με την Ευρώπη τη λαϊκή βάση, τον κόσμο, τους ανθρώπους που ψηφίζουν με λίγα λόγια σε ομιλία, εκδήλωση, συνεδρίαση τοπική ή και πανελλαδική ανά τμήματα ή ανα περιφέρεια ή ανα δήμο ή υπό οποιαδήποτε άλλη μορφή συλλογικότητας.
Δεν μπορώ, σίγουρα δε, να ακούω ορισμένους εντεταλμένους ποταμήσιους να ισχυρίζονται ότι θα φέρουν την αλλαγή...ότι είναι έτοιμοι να συνδράμουν σε οικουμενική συγκυβέρνηση...πάμε γερά για την Τρίτη θέση...και πάει λέγοντας! Γνωστός του φίλος και συμμαθητής, βλ. Πανούσης, έχει ήδη αναφέρει ότι ο ίδιος δεν πήγαινε τσάμπα ούτε για τσιγάρα σε περίπτερο... Οπότε προσωπικά δεν με πείθει και για κανένα λόγο!!! Ωστόσο, ενδιαφέρομαι να δω στο τέλος ποιος θα εκλεγεί τρίτος μιας και όλοι πλην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν τόσο μεγάλο ζήλο για την τρίτη θέση, ζήλος που δεν έχει προηγούμενο. Να αγχωθώ μήπως επειδή τα προγνωστικά δίνουν τρίτη την Χρυσή Αυγή κι έχουν όλοι παλαβώσει σχετικά με αυτό...; Είδωμεν...  
Πρωτού ολοκληρώσω ήθελα επίσης να εκφράσω ιδιάιτερο προβληματισμό όσον αφορά τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τόσα πεταμένα λεφτά όταν υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε και λοιμοκτονούν!!! Τι να τον κάνουμε τον Βασιλιά δίχως κορώνα...; Είναι δυνατόν να υπάρχει αυτός ο θεσμός; Ποιος ο λόγος; Δεν έχετε τι να κάνετε τα λεφτά; Πεινάει ο κόσμος κ.κ. της κυβέρνησης και της απερχόμενης και της επερχόμενης!!! Βέβαια, ως απλή υποσημείωση είναι σίγουρο ότι για τη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία υπήρξε καταλυτικός ο ρόλος του ΠτΔ μιας κι εντέλει προκηρύχθηκαν εκλογές και η καυτή πατάτα έρχεται για τους επόμενους...Όλα καλά σκηνοθετιμένα και πάλι...Πιάσαμε και τον Ξηρό... Τώρα μπορούμε να είμαστε ήσυχοι! Παρόλα αυτά είναι φοβερό το πως μερικοί βουλευτές (βλ. Γκερέκου, Οικονόμου κτλ.) άδειασαν δίχως δεύτερη σκέψη κι ιδιαίτερα εύκολα άλλαξαν όικο...Δε θα το σχολιάσω παραπάνω, αλλά μιλώντας για την ιδιαίτερη μου πατρίδα πολύ θα ήθελα να μάθω τι θα κάνουν τώρα και τι θα λένε οι οσφιοκάμπτες υποστηρικτές που σε περίπτωση που ανέφερε κάποιος κάτι...τυχόν εις βάρος της...ή εναντίον της ήταν έτοιμοι να σε φάνε! Χαλαρώστε, σας πάτησε!!! Σας έφαγε!!! Σας αφάνισε!!! Και δεν είπατε και κουβέντα!!!
Το συμπέρασμα είναι ότι θέλουν τον Ελληνικό λαό να παραμείνει αμόρφωτος, άβουλος, αποξενωμένος και να μην έχει το ανάλογο υπόβαθρο να επεξεργασθεί βαθύτερα τις πληροφορίες που λαμβάνει για να μπορέσει να λάβει τις σωστές αποφάσεις. Είμαι όμως σίγουρος ότι αυτές τις εκλογές θα κλείσουν πολλά στόματα κι ευελπιστώ να πάνε ορισμένοι και ορισμένες σπίτι τους!  
400 χρόνια Τουρκοκρατίας + 40 χρόνια «σοσιαλισμού» και «νεοφιλελεύθερης δημοκρατίας» ήταν αρκετα...

Νίκος Κούτρας


Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails