Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

21/6/13

Τι'χες Γιάννη...; Τι'χα πάντα...!

Πραγματικά επικρατεί οχλαγωγία… Ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδονται, δυστυχώς ως συνήθως…, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα οι όποιες ειδήσεις όσον αφορά το «λουκέτο» ή όχι της ΕΡΤ είναι απαράδεκτος!!!

Τσακώνονται οι άνθρωποι της «παραθυρικής» δημοκρατίας μας καθημερινά για το τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς… αν θα πρέπει να πάρει πίσω τα όσα ανέφερα σχετικά με την «σαπίλα» της ΕΡΤ… αν πρόκειται να ξαναλειτουργήσει και πάλι ως είχε δηλ. τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα… μιας και στη χώρα η συγκεκριμένη στάση ωχαδερφισμού επικρατεί, σχεδόν, πάντοτε!!!

Ωστόσο, αξίζει να σχολιασθούν οι δηλώσεις του Μανόλη Γλέζου σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τοπικού τηλεοπτικού σταθμού. Όντως, αξιότιμε κ. Γλέζο, θα συμφωνήσω μαζί σας πως το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε ήταν πραγματικά αντιδημοκρατικός, αντικοινοβουλευτικός κι άλλα πολλά… Όμως, δεν συμμερίζομαι την άποψή σας περί «φιμώσεως» του στόματος του Ελληνικού λαού! Δεν πρόκειται να συμφωνήσω σε κάτι τέτοιο μαζί σας. Σας σέβομαι, και δεν είμαι ο μόνος, μιας κι είμαι σίγουρος ότι όλοι γνωρίζουμε τα όσα κι εσείς προσφέρατε στη χώρα μας. Αλλά, τέτοιου είδους δηλώσεις, πλήρως λαϊκιστικές, δεν πρόκειται να με βρουν σύμφωνο!

Ποια φίμωση κ. Γλέζο!! Όλοι μας έχουμε δικαίωμα και ελευθερία λόγου. Υπάρχουν πληθώρα τρόποι (λόγου χάρη διαδίκτυο, blogs, fax, άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί) να ακουστούμε, εφόσον πάντοτε το θελήσουμε… κι όχι κατόπιν υποδείξεων άλλων! Αδυνατώ να πιστέψω πως δε γνωρίζατε τόσα χρόνια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η κρατική τηλεόραση. Είναι άσχημο δε, να καίγονται μαζί με τα «ξερά» και τα «χλωρά»… Φυσικά, κι υπήρχαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ οι οποίοι ήταν άξιοι της θέσεώς τους κι όφειλε το κράτος μας να τους ανταμείψει. Ας πάψουμε, όμως, κ. Γλέζο να εκφωνούμε διθυράμβους λαϊκισμού. Έχουμε ήδη όλοι διαπιστώσει πως τα συμφέροντα πολλά, οι πιέσεις ακόμη περισσότερες, και θα βρεθεί και πάλι  «παραθυράκι» για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.

Εν κατακλείδι και καταθέτοντας την προσωπική μου άποψη θεωρώ ότι η τριμελής κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της. Είτε συμφωνούν, είτε όχι με τα όσα έπραξε ή πρόκειται να πράξει οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, που προφανώς και γνώριζαν, προφανώς και εμμέσως πλην σαφώς συμφωνούσαν ασχέτως αν τώρα «σφυρίζουν» και προσπαθούν να βρουν τρόπο να αντιδράσουν, θα πρέπει η ΕΡΤ, ΕΡΤ2 όπως κι αν μετονομαστεί (αν μετονομαστεί;!;!) θα πρέπει να γίνει επιλεκτική εκκαθάριση κι όχι οριζόντια κι όποιον πάρει ο Χάρος…!!! Ανασυγκρότηση, ανασύσταση, επιλογή κατόπιν αξιολόγησης και υιοθέτησης αντικειμενικών κριτηρίων ώστε να πάψουν να δηλώνουν παρόντα και πάλι τα «πελατειακά» κριτήρια, γνωστά σε όλους!!!

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης γνωρίζετε ποιοι τα τρώνε και κατασπαταλάνε το δημόσιο χρήμα. Γνωρίζετε ποιοι είναι εκείνοι που κάνουν τις άγνωστες… και καλά… «ρεμούλες» με σημείο αναφοράς την ΕΡΤ. Είμαι βέβαιος ότι έχετε γνώση και για εκείνους που χτυπάνε ετησίως εισοδήματα της τάξεως των 324.000 ευρώ…, παρακαλώ…

Εμπρός, λοιπόν!!!

Εκθέστε τους!!!

Προτού προλάβουν να σας εκθέσουν!!!

Νίκος Κούτρας
Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails