Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

15/10/10

Οι νέοι προχωρούν μπροστά.... Εσείς;;;;

Οι νέοι προχωρούν μπροστά.... Εσείς;;;;

Οκτώβριος 2010 και το νησί της Κέρκυρας χορεύει σε προεκλογικούς ρυθμούς. Οι επικεφαλείς των συνδυασμών, αντιλαμβανόμενοι την αποστροφή του λαού προς το σάπιο πολιτικό σύστημα, αναζητούν νέα ονόματα και φρέσκα πρόσωπα, ώστε να πείσουν ακόμα και τον πιο διστακτικό ψηφοφόρο ότι μπορούν να του προσφέρουν την πολυπόθητη ανανέωση και να τον οδηγήσουν στην κάλπη.

Ακολουθούν λόγια «παχιά», λόγια μεγάλα, λόγια ικανά να χαϊδέψουν και τα πιο απαιτητικά αυτιά, ώστε να πέσει στην κάλπη η πολυπόθητη ψήφος. Το έργο μετά την κάλπη γνωστό. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μας βολεμένοι στις καρέκλες τους και όλοι εμείς, οι Κερκυραίοι πολίτες παγιδευμένοι σε μια μίζερη πραγματικότητα να αναζητάμε λίγο φως, ένα έργο υποδομής, έστω και μικρό, που να αποδεικνύει ότι εκείνη την ημέρα στην κάλπη δεν ψηφίσαμε ξανά το λάθος άτομο.

Ως πότε, όμως, θα ζούμε το ίδιο έργο ξανά από την αρχή; Ως πότε θα μένουμε αμέτοχοι, απλοί θεατές στο έργο της ζωής μας; Ως πότε θα αφήνουμε κάποιους δήθεν ικανούς να φτιάχνουν το μέλλον μας για εμάς αντί για εμάς; Ως πότε θα απέχουμε και θα μένουμε στο παρασκήνιο; Ως πότε θα ψηφίζουμε ανθρώπους, που από καιρό μας έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν τίποτα να μας προσφέρουν;

Ο ανήφορος και ο κατήφορος είναι ο ίδιος δρόμος και σε αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει να επιλέξουμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε. Προσωπικά, επέλεξα τον ανήφορο. Επέλεξα να σταθώ δίπλα σε έναν Επτανήσιο, ο οποίος έχει τις γνώσεις και τις δυνατότητες να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομής που θα προσφέρουν σε όλους εμάς και στις γενιές που έρχονται μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο μέλλον.

Το όνομα του Ηλίας Μπεριάτος και το βιογραφικό του μεγάλο. Θα αναφέρω, όμως, δύο σημαντικά στοιχεία. Ο Ηλίας Μπεριάτος υπήρξε από εκείνους, που μαζί με τον Αντώνη Τρίτση και άλλους αξιόλογους Επτανήσιους από όλα τα νησιά, συνέβαλλαν στην δημιουργία, οργάνωση και λειτουργία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και σήμερα είναι Τακτικός καθηγητής Χωροταξικού – Περιβαλλοντικού σχεδιασμού και Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Παρόλα αυτά, στην Κέρκυρα για άλλη μια φορά κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, αφού ορισμένοι για τους δικούς τους σκοπούς το μόνο που έχουν να σχολιάσουν από το βιογραφικό του κ. Μπεριάτου είναι τέσσερις λέξεις, Τόπος γέννησης: Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Σε όλους αυτούς απαντάω ότι «ο μόνος τρόπος για να κατακτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας είναι να αγωνιστούμε με πνεύμα ομόνοιας και αλληλεγγύης, χωρίς τοπικισμούς και ρηχούς λαϊκισμούς». Ο Ηλίας Μπεριάτος είναι Επτανήσιος, είναι συμπατριώτης μας και μοιράζεται την ίδια αγάπη για τον τόπο μας και για όλα τα νησιά μας και είναι τιμή μου που βρίσκομαι στο πλευρό του σε αυτό τον δύσκολο αγώνα της ανασυγκρότησης του τόπου μας.

Σε αυτούς δε που υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπεριάτος ανακοίνωσε ως Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους άτομα που δεν τα ξέρει κανείς, οφείλω να τους ενημερώσω ότι στον αγώνα προστέθηκαν και νέοι παίκτες, με αγάπη και όραμα για τον τόπο τους, οι οποίοι δεν πρόκειται να αφήσουν το γήπεδο ελεύθερο, στους «παλαίμαχους» της πολιτικής ζωής του νησιού μας που αγωνίζονται για τα σκήπτρα τους. Το κυνήγι του «σταυρού» και των «τίτλων» δεν μας αφορά. Μας αφορά, όμως, το μέλλον μας και για αυτό θα αγωνιστούμε.

Και κλείνοντας θα τους υπενθυμίσω το άρθρο 1, παράγραφος δ του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ: «Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, Κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του».

Οδός άνω και κάτω μία και ......Οι νέοι προχωρούν μπροστά.... Εσείς;;;;


Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr

Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails