Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

10/1/10

Εκατό βήματα μπροστά.....

Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή πριν την συμπλήρωση των πρώτων εκατό ημερών, από την ημέρα που ο λαός ανέθεσε την διακυβέρνηση της χώρας στο ΠΑΣΟΚ, με νωπή εντολή να χαράξει αποφασιστική πορεία, προκειμένου να διαφύγει η χώρας μας τον κίνδυνο της οικονομικής καταστροφής και της επαπειλούμενης Κοινωνικής αποσύνθεσης.

Παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κληρονόμησε πακεταρισμένους φίκους και την Ελλάδα στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών της, λόγω του ιλιγγιώδους δημόσιου χρέους και του τεράστιου ελλείμματος, τα πρώτα της πολιτικά βήματα είναι εξόχως υψηλής γραφής.

Επείγοντα μέτρα για: μείωση των δαπανών του Δημοσίου, μείωση των αμοιβών των golden boys, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, αύξηση των αγροτικών συντάξεων, επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, ενίσχυση αλληλεγγύης και ενίσχυση του τομέα της υγείας με πρόσληψη προσωπικού, αποδεικνύουν την συνέπεια στις δεσμεύσεις της για αναθέρμανση της οικονομίας και στήριξη της μεσαίας τάξης.

Επιπλέον, κοσμείται από έναν Πρόεδρο, ο οποίος ξεκίνησε άμεσα την μείωση της σπατάλης, με τον περιορισμό στην χρήση των κρατικών αυτοκινήτων και την κατάργηση όλων των αχρείαστων κομματικών επιτροπών στα Υπουργεία, και έκανε την αξιοκρατία πράξη, με την κατάργηση των Stage και των πελατειακών προσλήψεων και την υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ.

Η βασική, όμως, επιτυχία του Γ. Παπανδρέου είναι ότι πέτυχε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους. Έκοψε τα κεφάλια αυτών που απείλησαν να τον εκθέσουν και πρότεινε την σύσταση τεσσάρων εξεταστικών επιτροπών, για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου, χρηματιστηρίου και ομολόγων, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη και ευθύνες σε αυτούς που άδειασαν τα Κρατικά ταμεία.

Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα μέτρα που λαμβάνονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολίτες θα πληρώσουν δίκαιους φόρους, ανάλογα με τα εισοδήματα τους, και φυσικά να επανεξεταστεί το θέμα των τελών κυκλοφορίας, όπου με τα μέτρα Σουφλιά, έγιναν σοβαρές αδικίες.

Είναι γεγονός ότι η θλιβερή εικόνα της ακυβερνησίας, που παρουσίαζε η χώρα μας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί και ο λαός ανέδειξε έναν πρωθυπουργό, ικανό να κυβερνήσει εποικοδομητικά την χώρα για την επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, την εσωτερική ασφάλεια, την Κοινωνική συνοχή και την ενιαία αρραγή γραμμή στα Εθνικά θέματα.

Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αν και παρέλαβε την Ελλάδα στο κατώφλι της χρεοκοπίας, όπου κατεστημένες νοοτροπίες έκαναν την παρανομία μαγκιά και την λαμογιά προνόμιο κατάφερε με μεγάλες τομές να βάλει τέλος στην αυθαιρεσία, την ανομία, την αδιαφάνεια, την διαφθορά και την συγκάλυψη.

«Σοφώτατος χρόνος ανευρίσκει γαρ πάντα», ο χρόνος είναι σοφότατος, τα πάντα αποκαλύπτει και μένει να αποδειχτεί η πρακτική εφαρμογή του φιλόδοξου προγράμματος της. Μέχρι στιγμής, μέσα σε εκατό ημέρες, κατάφερε να θέσει τα θεμέλια για μια νέα Ελλάδα, πιο ανθρώπινη, με νέες ηθικές αξίες και να την οδηγήσει αναμφισβήτητα ...... Εκατό βήματα μπροστά......

Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr



Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails