Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

8/6/09

Η Ελλάδα στους Έλληνες………

«Είναι η ώρα να κοιτάξουμε στο μέλλον. Να αφήσουμε πίσω μας όσα μας χώριζαν στο παρελθόν. Γι’ αυτό και λέω ότι δεν έχει σημασία τι ψήφισε ο καθένας χθες. Όλοι αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο».

Κύριε πρωθυπουργέ, με τα παραπάνω λόγια πείσατε τον Ελληνικό λαό το 2004 και σας έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του, ευελπιστώντας ότι έχετε την δυνατότητα και την ικανότητα να μας προσφέρετε ένα καλύτερο αύριο. Την 7η Ιουνίου, ο Ελληνικός λαός, θυμήθηκε αυτά τα λόγια και έδωσε ένα δυναμικό παρόν στις ευρωεκλογές εκλέγοντας ως πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ.

Οφείλατε να γνωρίζετε, κύριε Καραμανλή, ότι τα παχιά λόγια που απείχαν από τα έργα σας δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να μεγαλώσουν τον παρονομαστή στο κλάσμα της αξίας σας. Οι υποσχέσεις και τα ωραία λόγια ήταν ικανά να σας εξασφαλίσουν τη νίκη αλλά, όπως διαπιστώσατε, όχι και την διάρκεια. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι ένα σαφές μήνυμα από τον Ελληνικό λαό, που λέει ότι η αξία σας μετριέται, πλέον, σε μεγάλα και πολλά μηδενικά.

Οι ενέργειες σας από το 2004 μέχρι και σήμερα, αποσκοπούσαν αποκλειστικά και μόνο στην εξασφάλιση της παραμονής σας στην κυβέρνηση, με όποιο κόστος. Η τακτική σας από το 2004 μέχρι και σήμερα ήταν το κουκούλωμα λαθών και ευθυνών κάτω από το «χαλί». Πόσο να αντέξει πλέον αυτό το «χαλί»; Κάποτε τα λάθη έγιναν πιο μεγάλα από το «χαλί» με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το έλλειμμα της πολιτικής και της αξίας σας.

Από την άλλη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν δίστασε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Δεν δίστασε, παραμονή των εκλογών να καρατομήσει όσους, ηθελημένα ή όχι, έδωσαν αφορμή για υποψίες. Δεν δίστασε να προβεί στην αποκάλυψη όσων παρανόμησαν, φέρνοντας τις υποθέσεις στη βουλή αλλά, ως συνήθως, εσείς…. ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΤΕ.

Κύριε πρωθυπουργέ, ο Ελληνικός λαός, με την ψήφο του υπέρ του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, σας έδειξε εμμέσως πλην σαφώς το δρόμο για το σπίτι σας. Οφείλατε να γνωρίζετε ότι η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης ενώ η υποκρισία της αδυναμίας. Κριθήκατε αδύναμος, κριθήκατε ανίκανος να κυβερνήσετε αυτή τη χώρα. Ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε.

Ο Ελληνικός λαός πλέον απαιτεί ειλικρίνεια και αξιοπιστία στον πολιτικό λόγο. Έχει ανάγκη από έναν πρωθυπουργό ικανό να οδηγήσει αυτή τη χώρα μπροστά. Έχει ανάγκη από εκπροσώπους ικανούς να διαχειριστούν τα καθημερινά προβλήματα της χώρας, οι οποίοι να εφαρμόζουν το σύνταγμα και τους νόμους του Δημοκρατικά και υπεύθυνα.

Πιθανότατα, οι λέξεις που προανέφερα να σας είναι άγνωστες γι’ αυτό και θα μιλήσω στην δική σας γλώσσα. «Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας σπουδαίος λαός με μία μεγάλη ιστορία. Νιώθουμε περηφάνια για το παρελθόν μας. Ήρθε η ώρα να νιώσουμε περηφάνια και για το παρόν μας και αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».

Συμφωνούμε κύριε πρωθυπουργέ. Συμφωνούμε μαζί σας. Τα τελευταία χρόνια, όμως, μας αποδείξατε ότι ενώ είστε πολύ ικανός στα λόγια, είστε ανίκανος να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να τα κάνετε πράξη.

Σε αντίθεση με εσάς, ο Ελληνικός λαός έπραξε. Ο Ελληνικός λαός ψήφισε. Ο Ελληνικός λαός, με την ψήφο του υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σας απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι …… Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες………….


Πόπη Μπόγδου
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr








Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails