Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

27/7/10

Οι καμπάνες χτύπησαν, ακούει κανείς;

Οι καμπάνες χτύπησαν, ακούει κανείς;;;;;.......
Μετά το Πάσχα και ενώ ο μέσος όρος της μείωσης για την Κέρκυρα έφτασε στο 15%, αντί να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να βρούμε λύσεις για αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το συμπέρασμα ήταν ότι υπεύθυνη για την μείωση ήταν η οικονομική κρίση και ότι το Πάσχα έπεσε νωρίς।


Και κάπως έτσι, με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας τον «από μηχανής θεό», ξαναγίναμε στο ίδιο έργο θεατές. Ήρθε και ο Μάιος, ήρθε και ο Ιούνιος, σε λίγες ημέρες φεύγει ο Ιούλιος και αφού δεν είδαμε κανέναν νέο επισκέπτη, παρά μόνο τους λεγόμενους «παλιούς πελάτες», αναμένουμε τον Αύγουστο για να μας μείνουν στην τσέπη λίγα ευρώ.

Αλήθεια, ποιος φταίει για αυτούς τους χαμένους μήνες; Ποιος φταίει που η ναυαρχίδα του Τουρισμού, Ιούλιο μήνα μοιάζει σαν «Χειμώνας με τα φώτα ανοιχτά»; Η απάντηση βρίσκεται στο μυαλό όλων των Κερκυραίων και καλά θα κάνουμε να το βροντοφωνάξουμε. Φταίει το γεγονός ότι τόσα χρόνια δίνουμε την ψήφο μας σε λάθος Δημάρχους, λάθος Νομάρχες και λάθος Βουλευτές. Ανθρώπους χωρίς ιδέες και χωρίς όραμα για την Κέρκυρα.

Απόδειξη για τον ισχυρισμό μου αποτελεί η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουμε. Το νησί, που είναι ολόκληρο ένα μουσείο, κατάντησε ένας απέραντος σκουπιδότοπος. Κάδοι απορριμμάτων γεμάτοι σκουπίδια, απορριμματοφόρα των Δήμων κόβουν βόλτες στους δρόμους, επειδή δεν ξέρουν που να αδειάσουν τα σκουπίδια και χωράφια ιδιωτών με «κρυμμένους θησαυρούς» ξενοδοχείων.

Ένα νοσοκομείο που περιμένει να λειτουργήσει, οδικοί άξονες που περιμένουν να υλοποιηθούν, περιοχές natura που περιμένουν να προστατευτούν, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, που περιμένει φορέα διαχείρισης, τα Διαπόντια νησιά μας που περιμένουν τις ανάλογες υποδομές υγείας, για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές και παραλίες, βραβευμένες στην πλειοψηφία τους με γαλάζιες σημαίες, παρατημένες στη μοίρα τους.

Και ενώ όλοι οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας θα έπρεπε να πάνε να κρυφτούν έχουν το θράσος να ζητούν ξανά την ψήφο μας. Αλήθεια ποιος θα πάει να τους την δώσει; Ο άνεργος ξενοδοχοϋπάλληλος; Ο ξενοδοχοϋπάλληλος που είναι απλήρωτος από πέρσι και φέτος δουλεύει τσάμπα απλά και μόνο για να συμπληρώσει τα ένσημα και να πάρει τον Χειμώνα επίδομα ανεργίας;

Ο επιχειρηματίας που αδυνατεί να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα τις επιχείρησης του ή ο επιχειρηματίας που φέτος δεν άνοιξε καθόλου; Οι νέοι που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία ή οι νέοι που απειλούνται από την μάστιγα των ναρκωτικών και κανείς, μα κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτό;

Μα, ακόμα και αν λάβουν την πολυπόθητη ψήφο μας, πως θα υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα που υπόσχονται; Με τι πόρους; Με το ποσοστό του ΦΠΑ που τους αναλογεί; Πόσο θα είναι αυτό όταν στην Κέρκυρα από τον Οκτώβρη και μετά η αγορά θα είναι «παγωμένη» αφού ακόμα και οι ελάχιστες υγιείς τουριστικές επιχειρήσεις λύγισαν στις απειλές των γραφείων και μπήκαν στο χορό του “all inclusive” με αποτέλεσμα τα χρήματα που διακινούνται στην Κέρκυρα το καλοκαίρι να έρχονται απ’ έξω και να καταλήγουν ξανά εκεί;

Επειδή, οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι κοντά, όλοι όσοι αυτοί την στιγμή διεκδικούν μια θέση εξουσίας στο νέο Δήμο της Κέρκυρας, καλά θα κάνουν πριν θέσουν υποψηφιότητα να κάνουν την αυτοκριτική τους και να απαντήσουν σε ορισμένα βασικά ερωτήματα.

Ποιος είναι αυτός που μπορεί να κάνει πράξη τα απαραίτητα αναπτυξιακά έργα, ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των Κερκυραίων; Ποιος είναι αυτός που θα μπορέσει να αξιοποιήσει την πλούσια κληρονομιά του νησιού μας, ώστε να ξαναδούμε στην Κέρκυρα ποιοτικό τουρισμό; Ποιος είναι αυτός που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διαφυλάξει το ύφος και το ήθος του νησιού μας, ως ανεξόφλητο χρέος στις φυσικές καλλονές και στην πολιτισμική του προσφορά προς όλους μας; Οι καμπάνες χτύπησαν, ακούει κανείς;;;;;.......

Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr


Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails