Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

20/6/09


Για κάποιους θεωρήθηκε ως αναπάντεχο, για άλλους απλά και μόνο φυσιολογικότατη εξέλιξη. Η ουσία είναι ότι ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε, τη 17η Ιουνίου, στα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτής Ηρακλείου.

Η παραίτησή, είπε ότι ισχύει από την 1η Ιουλίου, προκαλώντας ραγδαίες εξελίξεις στην Αριστερά. Αφορμή όπως φαίνεται είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τα αίτια όμως πρέπει να αναζητηθούν στις ανύπαρκτες σχέσεις μεταξύ του Αλέκου Αλαβάνου και του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

Τα μέλη της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τον Αλέκο Αλαβάνο να παραμείνει στη θέση του και να μην αποχωρήσει. Για τον λόγο αυτόν είπαν ότι θα γίνει νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ρωτήθηκε μετά τη συνεδρίαση εάν υπέβαλε την παραίτησή του, έδωσε λακωνική και σαφή απάντηση: «Μα, φυσικά», είπε.

Το είχε πει σε λίγους

Ο Αλέκος Αλαβάνος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευτεί την πρόθεσή του να παραιτηθεί πριν από λίγες ημέρες, σε κάποια παλαιά στελέχη της Αριστεράς. Γι' αυτό, κάποιοι τη θωρούσαν δεδομένη. Από την άλλη, στελέχη του ΣΥΝ, δήλωναν ότι αιφνιδιάστηκαν και πληροφορήθηκαν τις εξελίξεις από τα μέσα ενημέρωσης. Στελέχη του ΣΥΝ προσκείμενα στον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, δήλωναν ότι ήταν ενοχλημένα. Και προσέθεταν ότι η απόφασή του περισσότερο περιπλέκει την κατάσταση παρά την ξεκαθαρίζει. Όσο για τον αν γνώριζαν την απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου, τόνιζαν: «Δεν υπήρχε προειδοποίηση».

Από την άλλη, πολιτικά στελέχη που πρόσκεινται στον Αλέκο Αλαβάνο, «απαντώντας» στα περί αιφνιδιασμού, έλεγαν ότι αν η ηγεσία του ΣΥΝ θα ήθελε να μάθει τους λόγους της παραίτησης, θα μπορούσε να λάβει μέρος στη συνεδρίαση της Γραμματείας και να μην απείχε.

Ως κόμμα, δε χαρακτηριζόταν πάντοτε και από έντονα συσπειρωμένα «στεγανά». Έπειτα και από την τελευταία εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε μια πάρα πολύ όμορφη «φούσκα», ένα «πυροτέχνημα» αριστερίζοντος κρότου.

Κ. Αλαβάνο, μάλλον αντιληφθήκατε ότι το καράβι οδεύει προς ναυάγιο… και παρόλα αυτά, έχοντας ιδιαίτερα αυξημένη πολιτική αντίληψη, είχατε το θάρρος να αναλάβετε τις όποιες ευθύνες σας… Αυτό, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μαγκιά

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ

Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης

Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ι.Π.

Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

nkoutras1@yahoo.gr

ΜΕΛΟΣ Ν.Ε. ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κέρκυρας



Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails