Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

24/6/09

«ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ»

Αρχική μου σκέψη ήταν να μην γράψω σχετικά με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, αφού πολλά γράφτηκαν αλλά και πάρα πολλά ειπώθηκαν. Με την πάροδο όμως των πρώτων αυτών ημερών είδα και άκουσα πράγματα που πραγματικά με εξόργισαν. Πιστεύω ότι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει η χώρα, οφείλουμε να είμαστε πάνω από όλα αντικειμενικοί και ρεαλιστές. Θα ήθελα να ξεκινήσω παραθέτοντας μία σειρά από συγκρίσιμα στοιχεία. Το ΠΑΣΟΚ πέτυχε την πρώτη νίκη του μετά από 15 χρόνια σε Ευρωεκλογές και βγαίνει πρώτο κόμμα μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η Ν.Δ κατέγραψε το δεύτερο χειρότερο ποσοστό στην ιστορία της αμέσως μετά το 31,5% του Ράλλη το 1981. Ο καταλληλότερος Καραμανλής κατάφερε να πάρει χαμηλότερο ποσοστό ακόμα και από τον Έβερτ (32,6%). Τα ποσοστά της Ν.Δ στις Ευρωεκλογές μας δείχνουν ότι έχει απολέσει σε πραγματικές συνθήκες εκλογών περίπου 9 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 41,8% των Εθνικών Εκλογών του 2007 και πάνω από 10 μονάδες σε σχέση με το 43,1% που είχε λάβει στις προηγούμενες Ευρωεκλογές του 2004. Πρόκειται για το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει η Ν.Δ από την Μεταπολίτευση και μετά.
Μεγάλη και καθαρή η νίκη του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, η οποία το επαναφέρει σε τροχιά εξουσίας και το οδηγεί μία ανάσα από την αυτοδυναμία σε Εθνικές Εκλογές. Μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οποία όμως έχει ήδη φέρει την χώρα σε μια κατάσταση έντονων πολιτικών αναταράξεων. Δίχως να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την Κυριακή των Ευρωεκλογών και έχουμε σωρεία γεγονότων. Αναβίωση του τρομοκρατικού φαινομένου, αποσπασματική και σπασμωδική διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος και η προαγγελία της παραίτησης του Γιάννη Μανώλη. Είχαμε την δημόσια διαφοροποίηση για πρώτη φορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε κρίσιμα θέματα, απόφαση Ρουσόπουλου να μην ξανακατέβει για βουλευτής και τις φοβερές δηλώσεις Μαρκογιαννάκη περί έντονων βροχοπτώσεων όσον αφορά την μη έγκαιρη άφιξη αεροπλάνων για κατάσβεση των πυρκαγιών. Κερασάκι στην τούρτα, οι δηλώσεις του κ.Αλμούνια, ο οποίος μίλησε για ανικανότητα της κυβέρνησης των τελευταίων 4 ετών και σκληρά μέτρα τα οποία έχουν είδη προαποφασισθεί. Το ερώτημα που τίθεται την προκειμένη στιγμή είναι, πως ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις σκληρές αυτές αποφάσεις για την οικονομία, μετά την βαριά ήττα που υπέστη στις Ευρωεκλογές και την ισχνή πλειοψηφία των 149+2 βουλευτών; Ένας Πρωθυπουργός, έρμαιο του κάθε Παυλίδη ή Μανώλη, ο οποίος παρασέρνει την Ελλάδα στον κατήφορο που και ο ίδιος έχει εισέρθει.
Το ΠΑΣΟΚ, μέσα από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση προσπάθησε να ενισχύσει την προοδευτική εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και να δημιουργήσει μέσω του εκλογικού αποτελέσματος τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία για την Ελλάδα. Στην αντίπερα όχθη κυριάρχησε η υπεροψία και η αλαζονεία. Αλαζονική η στάση της Ν.Δ και του κ.Καραμανλή απέναντι και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις εκλογές και δεν κατάλαβε ότι οι πολιτικές του καταδικάστηκαν από τους Έλληνες Πολίτες. Δεν κατάλαβε ότι μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία δεν υπήρξαν νικητές και ηττημένοι πολίτες. Υπήρξαν πολιτικές που ηττήθηκαν και πολιτικές που κέρδισαν. Πολιτικές που πρέπει να ανατραπούν και πολιτικές που πρέπει να γίνουν πράξη για ένα ευνοούμενο κράτος, για μια Ελλάδα που πραγματικά μας αξίζει.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών εμπιστεύθηκε το ΠΑΣΟΚ και τον Γ.Παπανδρέου, εναποθέτοντας τους την ελπίδα τους για ένα νέο αύριο και ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη η οποία έχει το σθένος και την ικανότητα να μετουσιώσει την οργή και την διαμαρτυρία του Έλληνα σε όραμα και σχέδιο για την Πατρίδα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο είμαι σίγουρος ότι την απαξίωση της αποχής θα την μετατρέψει σε ενεργή συμμετοχή για το δικό μας καλό αλλά και το καλό αυτού του τόπου.
Αλεξάκης Αλέξανδρος
ΜΕΛΟΣ Ν/Ε ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails