Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

25/7/12

Τι'χες Γιάννη...; Τι'χα πάντα...!




Η σύγχρονη ελληνική ιστορία έχει πραγματικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όσον αφορά στο ελληνικό πολιτικό προσκήνιο καθώς επίσης και τις αλλεπάλληλες ανακατατάξεις, αλλαγές, μετατροπές, ανατροπές και γεγονότα δίχως προηγούμενο.

Λίγους μήνες πριν και επί κυβερνήσεως ΠΑ. ΣΟ. Κ. με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης, καταφέρνει να πάρει ώστε να συνεχίσει ολοταχώς το έργο της με… την παραίτηση του ίδιου λίγες ώρες μετά…

«Εκλέγεται» (προς Θεού, όχι αμεσοδημοκρατικά…, όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο έγινε!) κυβέρνηση σωτηρίας, συνεργασίας, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμος. Μετά και από τα όσα πρόλαβε να κάνει… ή απλά να συγκρατήσει… ο κ. Παπαδήμος προκηρύσσει εκλογές για της 6η Μαΐου, αποτελέσματα δεν έδωσαν αυτοδυναμία σε κανέναν από τους τέως «Μεγάλους», η Χρυσή Αυγή πήρε κι επισήμως θέση στα έδρανα του κοινοβουλίου, μαζί με το κόμμα του κ. Καμένου όταν οι Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη χαιρετούσαν το κοινοβούλιο. Ωστόσο η δεύτερη με «ντρίπλα» φορτώθηκε στην πλάτη του Αντωνάκη… ο οποίος «αναγκάστηκε» να την «κουβαλήσει» για το καλό και πάλι της χώρας μας. Κυβέρνηση μετά και την 6η Μαΐου δεν καταφέραμε να έχουμε κι έτσι αναγκαστικά και σύμφωνα με συνταγματικές διατάξεις ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Πικραμένο… Λίγες μέρες αργότερα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση όταν σχεδόν αμέσως μετά παραιτείται προκηρύσσοντας εκ νέου κοινοβουλευτικές εκλογές. Για να φθάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα, να διακρινόμαστε από αίσθημα γαλήνης…, αισιοδοξίας… και προπάντων σιγουριάς… μιας και ανέλαβε ο άνθρωπος εκείνος που άνοιξε τα σύνορα το 1992… έδωσε σημαντική «μάχη» για την ονομασία σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα για να μπορεί πλέον να αποκαλείται σήμερα και να αναγνωρίζεται η χώρα αυτή ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, (ας μην συνεχίσουμε να εθελοτυφλούμε σχετικά με αυτό το ζήτημα...) κι άλλα πολλά που δεν έχω καμία όρεξη να συνεχίσω να αναφέρω!    

Κι όμως πάλι καταφέραμε να εκλέξουμε κυβέρνηση… με προφανώς ίδιες προτεραιότητες και ανάλογη στοχοθεσία με την προηγούμενη με βασική διαφορά, καταλυτικότατη, κι πολλά υποσχόμενη αυτή του… χρώματος, το πράσινο (αν και προς το τέλος της θητείας του μόνο πράσινο δεν ήταν…) περάσαμε στο μπλε (που εξ αρχής μόνο μπλε δε θα είναι…) και με πρωθυπουργό τον προαναφερόμενο άνθρωπο.

Η «τέταρτη» εξουσία, τα Μ.Μ.Ε. δηλ., κατάφεραν για ακόμα μία φορά να μας «υποδείξουν» προς τα που να πάμε… Διότι ερχόταν, και πάλι…, χρεοκοπία, πανικός, διασυρμός, καταστροφή, δραχμή, στάσεις πληρωμών κτλ, κτλ, κτλ… Ειλικρινά, νομίζουν πως δεν έχουμε καταλάβει πως είμαστε χρεωκοπημένοι ήδη…;;; Οι εκλογές της 17η Ιουνίου θα ήταν το «κλειδί» αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας μας;;;

Τώρα, όσον αφορά στον ΣΥ. ΡΙΖ. Α. που κατάφερε και εν τέλει γλύτωσε παρα-σύριζα τον κυβερνητικό θώκο, μπορούν να καταλογιστούν πολλά. Ωστόσο, φαίνεται πως όταν με το καλό και πάλι-φοβάμαι πως έτσι όπως ξεκίνησε η νέα τριμερής κυβέρνηση δε θα προλάβει να περάσει το 18μηνο οπότε και θα έχουμε εκλογές με λίστες εκ νέου…-θα έχουμε εισέλθει σε νέα προεκλογική περίοδο εύκολα του καταλογίζεται ο χαρακτηρισμός εν δυνάμει κυβέρνησης, με απλά λόγια προφανώς και θα είναι οι επόμενοι. Βέβαια, ο έντονος πλουραλισμός που διακρίνει, πλέον, τον «ενοποιημένο» ΣΥ. ΡΙΖ. Α., έγιναν γνωστές καθ’ όλη τη διάρκεια της μεγάλης προεκλογικής περιόδου η οποία και είχε ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι ναι μεν κατέκριναν εκπρόσωποι του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. τον εκλογικό νόμο Παυλόπουλου, αλλά κακιές γλώσσες αναφέρουν πως στήθηκε αντίσκηνο έξω από τον Άρειο Πάγο για να κάνουν αίτηση αποδοχής του πλεονάσματος των +50 βουλευτών που χαρίζει στο πρώτο κόμμα ο νόμος Παυλόπουλου, αφού δεν γίνεται αποδοχή του συγκεκριμένου πλεονεκτήματος αυτοδικαίως, δηλ. αυτόματα αλλά θα πρέπει το κόμμα να έχει συμφωνήσει για την αποδοχή της συγκεκριμένης διάταξης πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Κι αυτά τα διέπραξε ο ΣΥ. ΡΙΖ. Α…. Έτσι, για να γνωρίζουμε και να μην ξεχνιόμαστε!

Δε θα πολυμιλήσω για το ΠΑ. ΣΟ. Κ. το οποίο βρίσκεται στα χαμένα… ανασύνταξη αποζητά… τα περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους που έχασε μέσα σε δύο χρόνια προσπαθεί να επανακτήσει με προσυνεδριακούς διαλόγους, όπως πάντα, με δημόσιο προβληματισμό, και πάλι όπως πάντα, με εκ νέου εγγραφές, δουλειά δεν είχαμε…, με επερχόμενο συνέδριο, αρκετά καινοτόμο…, δηλ. τι’ χες Γιάννη, τι’ χα πάντα…! Αλλάχτε όνομα, αλλάχτε σύμβολα, αλλάχτε χρώμα μήπως και μπορέσει ο κόσμος να σας πιστέψει… μήπως και δώσετε στίγμα για πραγματική αλλαγή… μήπως καταφέρετε να φέρετε στην επιφάνεια το αληθινά καινούργιο και καινοτόμο… μήπως και ξεκαθαρίσετε επιτέλους ποιους εκπροσωπείται και πως… Όλα αυτά όμως είναι καθαρά δικό σας θέμα και δε μου πέφτει λόγος!

Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης βρείτε επιτέλους ισοδύναμα μέτρα. Φορολογείσθε εκείνους που τα έχουν κι είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί… αλλά το πελατειακό σύστημα δεν σας επιτρέπει να τους αγγίζετε… Τώρα όμως είναι η μόνη διέξοδος για αύξηση των εσόδων του κράτους. Τα μεσαία και χαμηλόμισθα στρώματα όπως επίσης και οι συνταξιούχοι δεν έχουν άλλα να δώσουν. Αρκετά όσα έκαναν και οι προηγούμενοι για να έχουν άμεσα έσοδα.

Και κάτι ακόμα… Σταματήστε όλοι (Ν.Δ.-ΠΑ. ΣΟ. Κ.- ΔΗΜ. ΑΡ.) να βολεύετε τους δικούς σας… Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι!!!



Νίκος Κούτρας

Πολιτικός Επιστήμονας

Κάτοχος Μεταπτυχιακού «Επιστήμη της Πληροφορίας»

Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου

nkoutras1@gmail.com
Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails