Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

19/5/10

Ευτυχώς...


Όλοι γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα από τα τελευταία μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών είναι κάθε άλλο παρά φιλολαϊκά για μεσαία και χαμηλόμισθα κοινωνικά στρώματα.
Δε θα πρέπει όμως να ακολουθήσουμε καταστροφολογία, και ευρύτερη μονομέρεια με αρνητικότητα και δυσπιστία όσον αφορά την κριτική μας και για τα υπόλοιπα μέτρα που συνεχίζουν, ημερησίως να λαμβάνουν χώρα.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα όσα μέτρα αποφασίσθηκαν σχετικά με το ασφαλιστικό δεν είχαν καμία σχέση με τα της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και γενικότερα Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα, άρθρα συνθηκών ίδρυσης της «γηραιάς» ηπείρου δεν επιτρέπουν την «παρεμβολή» της στη διαμόρφωση εθνικής πολιτικής ανά κράτος μέλος όσον αφορά τον κλάδο της Κοινωνικής Πρόνοιας. Μήπως τελικά, είναι υπόδειξη και επιβολή του Δ. Ν. Τ…;;; Μήπως…;;; Σίγουρα…
Παρά τα όσα προανέφερα…, εύκολα αντιληπτή έχει γίνει η κυβερνητική διάθεση «συμμαζέματος», ορθής ταξινόμησης και «επαναπρογραμματισμού» της κρατικής μηχανής.
Πιο συγκεκριμένα, Το «όπλο» των κατασχέσεων ακινήτων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων περιουσιακών στοιχείων πρόκειται να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέρος έστω των 23,4 δισ. ευρώ που οφείλουν στο κράτος 827.396 φορολογούμενοι και επιχειρήσεις.
Από την άλλη, όσοι προχωρήσουν σε εφάπαξ εξόφληση του χρέους μπορούν να έχουν έκπτωση 40% στις προσαυξήσεις της ληξιπρόθεσμης, ενώ εκείνοι που δεν έχουν τα χρήματα για άμεση εξόφληση μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους ως και σε 48 δόσεις. Μακροπρόθεσμος στόχος για το Υπουργείο Οικονομικών αποτελεί η είσπραξη 23,4 δισ. ευρώ που οφείλουν φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
Τα όσα προαναφέρονται περιγράφονται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 13-05-2010 και ουσιαστικά θέτει σε εφαρμογή διατάξεις του πρόσφατου νόμου για την άμεση είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φθάνουν το 10% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της προαναφερθείσας διάθεσης για «συμμάζεμα» αποτελεί και το έντονο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής ορισμένων εκ του Κολωνακίου. Τα ονόματα γιατρών για τους οποίους προκύπτει εκτεταμένη φοροδιαφυγή έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ορισμένοι με κέρδη μερικών εκατοντάδων ευρώ το χρόνο…!!!
Επίσης, για 36 από αυτούς τους γιατρούς, προέκυψαν επιπλέον στοιχεία και ζητήθηκαν πληροφορίες από πιστωτικά ιδρύματα, άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, καθώς και διενέργεια έρευνας για εντολές εμβασμάτων προς το εξωτερικό.
Μήπως, κκ. της αντιπολίτευσης είναι κακό τελικά που ο πρωθυπουργός είναι Έλληνας της διασποράς, όπως με ευκολία γνωρίζετε να τον χαρακτηρίζεται…;;; Μήπως αποδεικνύει ότι διακατέχεται από εντελώς διαφορετική νοοτροπία από αυτή των προκατόχων του…;;;
Ευτυχώς που είναι Έλληνας της διασποράς…
Ευτυχώς…

ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Απόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης
Μεταπτυχιακός Τ.Α.Β. Ιονίου Πανεπιστημίου
Υποψήφιος Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
nkoutras1@yahoo.gr Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails