Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

10/10/09

Εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο......

Εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο………..

«Ότι σπείρεις, θα θερίσεις», λέει μια παροιμία, και το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου την επιβεβαιώνει. Η Νέα Δημοκρατία καταποντίστηκε όχι μόνο υπό την πίεση των σκανδάλων και των σφαλμάτων της αλλά κυρίως γιατί, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες, συνέχισε να υποτιμά τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού.

Από την μια ο Πρωθυπουργός ζητούσε από τους πολίτες να του δώσουν ακόμα μια ευκαιρία, ώστε να κυβερνήσει με διαφάνεια και αξιοκρατία, και από την άλλη οι Υπουργοί του έκαναν χιλιάδες ρουσφετολογικές, κομματικές προσλήψεις και χορηγούσαν άδειες σε ιδιωτικά κολέγια από την πίσω πόρτα.

Όμως, ο Ελληνικός λαός έδωσε για ακόμα μια φορά ένα ηχηρό μήνυμα. Ο θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ, με προβάδισμα δέκα μονάδων από την Νέα Δημοκρατία, είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι οι Έλληνες δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι αλλά κρατούν αξίες, διατηρούν ιδανικά και πιστεύουν σε οράματα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε στον Ελληνικό λαό, και ειδικότερα στους νέους, το όραμα που χρειαζόταν, ώστε να εγερθούν και να επαναστατήσουν για να διεκδικήσουν «μια δίκαιη Κοινωνία, που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, την αξιοκρατία και την αλληλεγγύη».

Την 4η Οκτωβρίου γεννήθηκε ξανά η ελπίδα. Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, ένα ξέφραγο αμπέλι αλλά κυβερνάται από μια ηγεσία, που σέβεται θεμελιώδεις αξίες, έχει τα χέρια λυμένα από εξαρτήσεις και έχει σχέδιο για ανάταξη της οικονομίας, αναδιανομής του πλούτου και αναδόμησης του πολιτικού συστήματος.

Η υλοποίηση της πρώτης δέσμευσης του Γιώργου Παπανδρέου για μικρό κυβερνητικό σχήμα, αποτελούμενο από νέα πρόσωπα, είναι η απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματικά ανανεωθεί και ότι μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία δημιουργίας και να ανασυγκροτήσει οικονομικά, πολιτικά και ηθικά την Ελλάδα.

Όμως, έγινε σε όλους κατανοητό, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ότι εντός του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ακόμα γραβάτες και κοστούμια, που υπονομεύουν αυτή την ανασυγκρότηση. Συνεπώς, πρέπει όλοι μας να επαγρυπνούμε και με τόλμη και αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενάντια στα κατεστημένα, τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που απειλούν την ενότητα του κινήματος μας.

Ειδικότερα στην Κέρκυρα, πρέπει, επιτέλους, να λάβουν τέλος οι εσωκομματικές αντιπαραθέσεις που κρατούν το τόπο μας πίσω. Ανεξάρτητα από προσωπικά συμφέροντα, πρέπει να συγχαρούμε την κ. Άντζελα Γκερέκου για την ανάληψη της θέσης της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και να την βοηθήσουμε να υλοποιήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για το νησί μας.

Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και πισωγυρίσματα. Την 4η Οκτωβρίου ανεβήκαμε, στο «τρένο της ανανέωσης και της ανασυγκρότησης» και προχωράμε στο δρόμο που οδηγεί σε μια Κοινωνία αξιών, ήθους και Δημοκρατίας και σε μια Ελλάδα πρωτοπόρα στην Εκπαίδευση και τον πολιτισμό.

Και σε όλους αυτούς που αμφισβητούν το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου και το χαρακτηρίζουν ουτοπία, σε όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει δρόμος, όλοι εμείς που «δεν χρωστάμε σε κανέναν», απαντάμε, ότι «όπου υπάρχει θέλω, υπάρχει και δρόμος». Μα κι αν ακόμα δεν υπάρχει.....κι αν ακόμα υπάρχουν συμφέροντα που τον φράζουν...... τότε με τα όνειρα και τα χέρια μας ενωμένα......εμείς θα ανοίξουμε τον δρόμο.......

Μπόγδου Πόπη
Παιδαγωγός
pinbogdou@yahoo.gr




Share/Bookmark ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ...
Related Posts with Thumbnails