Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

14/5/09

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!


Όπως έχω γράψει παλιά στο forum/pasok, σοσιαλιστής γεννιέσαι. Για μένα είναι απλό: γεννιέσαι για να προσφέρεις στην κοινωνία, είσαι φτιαγμένος έτσι ώστε να βάζεις μπροστά τον απλό κόσμο και να αφήνεις τον εαυτό σου τελευταίο. Να αφήνεις το «εγώ» στην εύνοια του «εμείς». Το να είσαι πολιτικό ον σημαίνει, για μένα, να νοιάζεσαι, να θέλεις να συμμετέχεις και να προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο για ένα καλύτερο μέλλον για τις γενιές που θα επακολουθήσουν.
Το συναίσθημα το είχα, την κοινωνική προσφορά επίσης, αυτό που ήθελα και διψούσα να μάθω, ήταν πώς να δράσω πολιτικά, έτσι ώστε να λειτουργώ αποτελεσματικά, να μπορέσω να συντονίσω (η να συμβάλω, καλύτερα) σε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές πράξεις, να συνδέω ακόμα πιο αποτελεσματικά την πράξη με θεωρητικές γνώσεις.
Για αυτό έκανα αίτηση για να παρακολουθήσω τα σεμινάρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και με μεγάλη μου χαρά, έγινα δεκτή.
Τώρα, μετά την λήξη του σεμιναρίου, θα ήθελα να αφήσω εδώ ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! σε όλο το επιτελείο του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, αρχίζοντας από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου, Αλέκος Κόκκος, τον Διευθυντή του Ι.Ε., Κώστας Γεωργαλίδης, και σε όλα τα μέλη, σ. Ανδριοπούλου, Κυριάκος Τζανέτος και φυσικά όλους τους άλλους. Τους ευχαριστώ πολύ και θέλω να εκφράσω μια μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία, για την μεγάλη ανθρωπιά τους και για τις τόσο χρήσιμες γνώσεις που έχω λάβει μέσω του προγράμματος!
Επίσης ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! στους τόσο άξιους Εισηγητές μας: Π. Γερουλάνος, Λ. Κατσέλη, Α. Κόκκος, Σ. Κουβέλης, Σ. Λαμπρινίδη, Κ. Μπατζελή, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Δ. Ρέππας, Ρ. Σπυρόπουλος, οι όποιοι ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα του Ι.Ε., παρόλο το μεγάλο φόρτο εργασίας που έχουν. Σαν ανεκτίμητο κρατώ και την επίσκεψη που μας έκανε ο Ν. Αθανασάκης, του οποίου είχα την ευκαιρία να του σφίξω, επιτέλους, το χέρι.
Επίσης ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! στους επιμορφωτές μας: Βαγγέλης Δεναξάς και Ανδρέας Οικονόμου. Ας μιλήσω για τον καθένα ξεχωριστά.
Στην αρχή επιθυμούσα (μέσα μου) να κάνουμε σεμινάρια με τον @chouvi, τον οποίο τον «ήξερα» από τα blogs. Στην ομάδα μας είχαμε, όμως, ένα πρόσωπο εντελώς άγνωστο για μένα μέχρι τότε, τον Ανδρέα Οικονόμου. Μια «φατσούλα» που συμπαθείς με την πρώτη ματιά. Πέρα από αυτό, οφείλω να ομολογήσω ότι είναι κάτι παραπάνω: ένας άνθρωπος με μεγάλη ευγένεια, υπομονή και ένας δάσκαλος με μεταδοτικότητα και μεθοδικότητα. Αυτό ήταν και κάτι που με μπέρδεψε: έλεγα ότι έχει την μεθοδικότητα ενός μαθηματικού και την παρατηρητικότητα ενός ψυχολόγου. Τελικά έμαθα ότι έχει σπουδάσει και μαθηματικά και ψυχολογία. Δάσκαλε, Ανδρέα, έμαθα καλά γράμματα δίπλα σου. Άξιος! Εύχομαι τα καλύτερα στα παιδιά σου, τα οποία (είμαι σίγουρη) έχουν την ίδια καλοσύνη και ειδικά για τον γιο, ο οποίος είναι αθλητής στίβου, εύχομαι να σηκώσει την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά. (Βλέπετε, μέχρι τώρα ήξερα τον γιο, τώρα γνώριζα και τον μπαμπά. Άξιος εις διπλούν!)
Τον Βαγγέλη Δεναξά τον γνώρισα στην προετοιμασία της πολιτικής εκδήλωσης που έλαβε μέρος στην Μυτιλήνη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Γιάννη Ραγκούση. Εκεί ήταν πολύ δραστήριος, σοβαρός και απασχολημένος, έτσι ώστε να γίνουν όλα στην εντέλεια. Με έκπληξη τον συνάντησα και στην συνέχεια, στα σεμινάρια του Ι.Ε., σαν επιμορφωτή και έτσι μπόρεσα να γνωρίσω καλύτερα τον Σύντροφο Βαγγέλη Δεναξά. Τα λόγια γίνονται λίγα όταν μιλάς για εκείνον. Ο Βαγγέλης είναι Άνθρωπος αληθινός, αυθεντικός Σύντροφος, μεγάλη ψυχή, έχει μεγάλη ενέργεια και απεριόριστες ικανότητες. Στην ζωή μου μέχρι τώρα, έχω πολλούς γνωστούς και λίγους φίλους. Ανάμεσα στους τελευταίους θα συμπεριλάβω με όλη μου την καρδιά, από δω και μπρος, τον Βαγγέλη Δεναξά. Βαγγέλη, σου εύχομαι τα καλύτερα (το αξίζεις!) και θέλω να ξέρεις ότι είμαι δίπλα σου! Ειλικρινά.
Όσο για τα άλλα συντρόφια μου, ειδικά αυτούς που γνώρισα τώρα, από την Κω (Νίκο, Ελισάβετ, την αγάπη μου), από την Κέρκυρα(Αλέξη, Νίκο, Λίνα, Πόπη, Μάχη) και από την Αθήνα- Πειραιά (Ελένη, Μαίρη, Μάκη, φίλε), θέλω να τους εκφράσω την εκτίμηση μου. Μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους από την Λέσβο (Μόδεστος, Βάσω, Δέσποινα, Μυρσίνη, Μαρία και πάλι Βάσω) νομίζω ότι έχουμε φτιάξει μια άρτια ομάδα, με λειτουργικότητα και ομαδικότητα.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς! Πήρα από όλους (τον καθένα ξεχωριστά και από όλους μαζί, σαν συντροφική ομάδα) τα καλύτερα, αυτά που θα με κάνουν να προχωρήσω μπροστά, σαν Άνθρωπος με διάθεση προσφοράς στο σύνολο.

Κάρμεν- Λουκία Γλιγλή
http://agapiaxies.blogspot.com



Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails