Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

27/5/09

Ένα πακέτο αναμνήσεις......

Την 7η Ιουνίου καλούμαστε όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες, να εκλέξουμε τους βουλευτές, οι οποίοι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρα μας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε έτη. Ωστόσο, στην Ελλάδα επικρατεί ένα κλίμα απογοήτευσης και αποχής από την ανωτέρω διαδικασία.

Το παραπάνω γεγονός δεν πρέπει και δεν αποτελεί έκπληξη. Η χώρα μαστίζεται από οικονομική κρίση, ανεργία, σκάνδαλα, απεργίες και διαδηλώσεις. Γεγονότα που ακρωτηριάζουν ηθικά και πρακτικά την Ελλάδα. Το κυβερνών κόμμα, αδιαφορώντας για την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη και αδυνατώντας να βρει λύσεις στα προβλήματα που τον απασχολούν, ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την ελαχιστοποίηση της ήττας του κόμματος του, από το ΠΑΣΟΚ, στις Ευρωεκλογές, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κυβέρνηση και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Προφανώς, το κυβερνών κόμμα δεν έχει κατανοήσει ότι δίνει μια άνιση μάχη. Το ΠΑΣΟΚ, παρά τα όποια λάθη του παρελθόντος, δεν έπαψε να είναι το κόμμα που γεννήθηκε από τον λαό για τον λαό. Ιδρύθηκε το 1974, όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να επανακάμψει από μια μακρόχρονη περίοδο δικτατορίας όπου η δημοκρατία είχε καταλυθεί και η ανάπτυξη και η εξέλιξη της χώρας είχαν σταματήσει. Το 1981, με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποίησε μια σειρά από τομές στον Κοινωνικό και Οικονομικό τομέα, που οδήγησαν στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

Σήμερα, εν έτη 2009 η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η Ελλάδα, έχει ανάγκη από ανασυγκρότηση και αναγέννηση. Το ΠΑΣΟΚ με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτικά δρώμενα, έχει αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και να δημιουργήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη που μας αξίζει. Κουβαλά βαριά ιστορία, γεμάτη έργα, πράξεις ευθύνης και πράξης σεβασμού απέναντι στον Ελληνικό λαό. Επίσης, μετρά και λάθη. Λάθη, τα οποία αναγνωρίζει και διορθώνει μέσω της ανοικτής διαβούλευσης με τους πολίτες.

Είμαστε Έλληνες πολίτες, μα πάνω από όλα είμαστε Κερκυραίοι. Η Κέρκυρα ήταν, είναι και θα είναι φάρος πολιτισμού. Σε αυτό το νησί γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Έχουμε αναρίθμητα ιστορικά μνημεία, τα οποία οφείλουμε να προστατεύσουμε, να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε. Μπορούμε να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να βοηθήσουμε το νησί μας να αναπτυχθεί. Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει όλοι μας να συμβάλλουμε στην εκλογή των κατάλληλων εκπροσώπων μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές δεν είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, ο καθένας από εμάς έχει υποχρέωση απέναντι στον εαυτό του να μην αφήσει κανέναν να υποτιμά τη νοημοσύνη του. Το κυβερνών κόμμα θεώρησε ότι σφραγίζοντας το Κοινοβούλιο θα κλείσει μέσα όλα τα κακώς κείμενα και ότι ο Ελληνικός λαός θα ξεχάσει. Μας αδικούν. Μας αδικούν πολύ και όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Είναι, λοιπόν, καθήκον μας να συμμετάσχουμε στις Ευρωεκλογές.

Την 7η Ιουνίου οφείλουμε όλοι να δώσουμε ένα δυναμικό και ελπιδοφόρο παρόν. Αποχή, λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια σημαίνουν συνενοχή στο έγκλημα που γίνεται εις βάρος μας. Ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες, οφείλουμε να υποστηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ, εκλέγοντας, με αυτόν τον τρόπο, αντιπροσώπους ικανούς να βγάλουν την χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο, σεβόμενοι την προσωπικότητα μας, τον πολιτισμό μας και το περιβάλλον.

Με την ψήφο μας οφείλουμε να εκφράσουμε την απογοήτευση μας στο κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αδύνατη μνήμη. Ξεχνά πάρα πολύ εύκολα. Ας την βοηθήσουμε, λοιπόν, να θυμηθεί. Ας της στείλουμε με την ψήφο μας, υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ...... ένα πακέτο αναμνήσεις..........


Μπόγδου Πηνελόπη
Παιδαγωγός


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails