Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

11/5/09




ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΟΚΚΟΥ



Στόχος του Προγράμματος Πολιτικής Επιμόρφωσης είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες, που είναι στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ, γνώσεις και ικανότητες πρακτικής εφαρμογής που να τους επιτρέπουν να δραστηριοποιούνται πολιτικά με τρόπο αποτελεσματικό και δημιουργικό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Το Πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο όπου θα γίνεται σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, αξιοποίηση της συλλογικής εμπειρίας του ΠΑΣΟΚ και των ξεχωριστών εμπειριών των συμμετεχόντων, ανοικτός διάλογος και από κοινού αναζήτηση λύσεων.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει Σεμινάρια που θα γίνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και τη μελέτη επιμορφωτικού υλικού.
Ο τόμος που κρατάτε στα χέρια σας, αποτελεί ένα μόνο τμήμα του επιμορφωτικού υλικού του Προγράμματος. Το υλικό περιλαμβάνει επίσης επίκαιρα πολιτικά κείμενα, όπως είναι οι ομιλίες του Προέδρου και κείμενα των επιτελικών στελεχών και των Τομέων του Κινήματος. Αυτά τα επίκαιρα κείμενα που, λόγω των συχνών αλλαγών τους σύμφωνα με την πολιτική συγκυρία, δεν κρίθηκε σκόπιμο να εκδοθούν, θα τα λαμβάνετε μέσω e-mail ή ταχυδρομείου.
Το υλικό, που περιέχεται σε αυτόν τον τόμο αναφέρεται στον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής ομάδας και στις δεξιότητες επικοινωνίας, διαβούλευσης και συνεργατικότητας, που χρειάζεται να διαθέτουν τα μέλη της. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι δεν πρόκειται για ένα “θέσφατο” υλικό, αλλά για κείμενα που τίθενται για διάλογο και προβληματισμό. Για αυτό το λόγο, θα σας παροτρύναμε να μελετήσετε αυτόν τον τόμο ενεργητικά.
Με άλλα λόγια, σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ένα “διάλογο” με το υλικό, να το επεξεργαστείτε κριτικά, να το διασυνδέσετε με τις εμπειρίες σας, να το αντιπαραβάλετε με τις γνώμες σας, και έτσι να το οικειοποιηθείτε με το δικό σας τρόπο.
Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails