Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

21/7/09

Βοηθήστε τους……….

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει επίσχεση εργασίας στο ξενοδοχείο «Ακτή Μεσογγή» στον Δήμο Μελιτειέων. Οι εργαζόμενοι σε αυτό ζητούν τα δεδουλευμένα και τα επιδόματα του περασμένου έτους καθώς επίσης και τα δεδουλευμένα της φετινής χρονιάς, τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί, αν και ήδη βρισκόμαστε στο τέλος του Ιουλίου.


Είναι γενικά παραδεκτό ότι η εργοδοσία της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας, επί σειρά ετών, αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο τους εργαζόμενους και τους αφήνει απλήρωτους για πολλούς συνεχόμενους μήνες με αποτέλεσμα να μην μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να καλύψουν τα πάγια καθημερινά τους έξοδα καθώς και να εξασφαλίσουν τα προς το ζην για αυτούς και τα παιδιά τους.


Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι απεργούν αρκετές ημέρες και τα Τουριστικά γραφεία μεταφέρουν τους επισκέπτες σε άλλα ξενοδοχεία, η εργοδότρια εταιρεία συνεχίζει την αδιάλλακτη στάση της και καθημερινά εξαπολύει απειλές για απολύσεις, γεγονός που επιδεινώνει την ήδη τεταμένη κατάσταση.


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιτειέων, σε έκτακτη συνεδρίαση του, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ των εργαζομένων και με ψήφισμα του υποστήριξε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και την δικαίωση των εργαζομένων στοχεύοντας παράλληλα στην συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς το κλείσιμο της θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την Τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι.


Η παραπάνω θέση της Δημοτικής Αρχής παρερμηνεύθηκε από κάποιους, οι οποίοι μετέφεραν λανθασμένα μηνύματα και προσπάθησαν να δώσουν προς τα έξω μια άλλη εικόνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας των εργαζομένων να αποτελεί, πλέον, γόνιμο έδαφος για πολιτικές προπαγάνδες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για το δίκαιο του αγώνα τους και το εργασιακό τους μέλλον.


Πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι μια επαναστατική σημαία που την σηκώνουμε «χωρίς πρόγραμμα» απλά και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων. Ο αγώνας αυτών των ανθρώπων δεν πρέπει να επισκιαστεί από πολιτικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.


Οι συνδικαλιστές πρέπει να δίνουν μάχες με σχέδιο, ορίζοντα και τακτική. Ο «πόλεμος» πρέπει να έχει για το νικητή αποτέλεσμα με κέρδος και όχι απλά μια νίκη χωρίς «επιζώντες». Οι εργαζόμενοι πρέπει να νικήσουν την εργοδοσία και να πληρωθούν για τον κόπο και τον ιδρώτα τους, όμως, παράλληλα πρέπει να εξασφαλίσουν την εργασία τους και την συνέχιση των πληρωμών τους.


Φρόνιμο θα ήταν να είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα πριν φτάσουν τα πράγματα στα άκρα. Φρόνιμο θα ήταν οι αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες να είχαν ελέγξει και να είχαν επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις σε όλες τις παρανομίες και τις παρατυπίες του εν λόγω ξενοδοχείου, το οποίο από ιδρύσεως του καθυστερεί την πληρωμή των εργαζομένων διότι «του δίνει το δικαίωμα το Κράτος».


Δυστυχώς, η σιωπή και η ολιγωρία των υπεύθυνων Κρατικών φορέων οδήγησε στη μεγέθυνση του προβλήματος με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κατάσταση απελπισίας και να παίζουν κορώνα – γράμματα τις ίδιες τους τις ζωές. Ζητούν απεγνωσμένα την άμεση πληρωμή τους αδιαφορώντας για το μέλλον της επιχείρησης και κατά συνέπεια το δικό τους.


Είναι, πλέον, επιτακτική η ανάγκη να παρέμβουν όλες οι αρμόδιες αρχές και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι εργαζόμενοι έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους και στον αγώνα τους πρέπει να είμαστε όλοι συμπαραστάτες και συνεργάτες. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν κουραστεί και έχουν εξαντληθεί. Οι άνθρωποι αυτοί «φωνάζουν» και ζητούν βοήθεια στον δίκαιο αγώνα τους …… βοηθήστε τους……….


Μπόγδου Πόπη

Παιδαγωγός

pinbogdou@yahoo.gr





Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails