Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

10/8/10

... ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ !



Για να σταματήσει κανείς την οικονομική κρίση ,τη μάστιγα της ανεργίας και τις αλλες απωλείες εισοδήματος,χρειαζεται αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις .
Δεν είναι λογικό να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο για να βρούμε εργασία, δηλ. να την παίρνουμε ο ένας από τον άλλο αφού δεν υπάρχει ανάπτυξη και η «πίττα» παραμένει ίδια .
Δεν πρέπει να ψάχνουμε για δεύτερη και τρίτη δουλειά και μάλιστα σε επιχειρήσεις που "ασφυκτιουν", να σφίγγουμε συνέχεια το ζωνάρι αρκεί να είμαστε υπομονετικοί στις ταπεινώσεις που δεχόμαστε .
Οι πιστώσεις από τις αγορές του εξωτερικού όπως και αν λέγονται δεν μπορούν να αντιστρέψουν την κρίση .
Ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα βοηθάει την «κρατική» οικονομία διότι λειτουργεί αποτρεπτικά στην απόλυτη καταστροφή της οικονομίας . Γι αυτό κανείς δεν θα τον πολεμήσει και ας οδηγεί στην «βαρβαρότητα»
Το δίλημμα είναι «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» ,με το δεύτερο εννοούμε τον καπιταλισμό ,ο οποίος όμως εκτός από βαρβαρότητα φέρνει και ανάπτυξη .
Η αντίφαση αυτή μας απασχολεί καθώς περνάμε από φάσεις οικονομικής ανάκαμψης, κρίσης και ύφεσης.
Σε αυτή την φάση σαφώς βρισκόμαστε στο πεδίο της «βαρβαρότητας» σε κρίση,ελπίζοντας ότι στο μέλλον θα αποδειχθεί πως ήταν πραγματικά μια αναγκαία συγκυριακή επιλογή .
Διαφορετικά σημαίνει πως το «δίλημμα» ήταν ψευτοδιλημμα και η κατάσταση θα παραμείνει έτσι διότι είναι προαποφασισμένη η θέση που πρέπει να βρισκόμαστε στον «παγκόσμιο χάρτη» της γεωπολιτικής .

Makis Voutsinas


Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails