Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

13/10/12

Τηλεοπτικές "σειρήνες"...!!!


Δεν μπορώ να καταλάβω τον «στρουθοκαμηλισμό» των Μ.Μ.Ε. όσον αφορά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου Μέρκελ. Ειδικά ορισμένες δηλώσεις έγκριτου δημοσιογράφου σε γνωστό κρατικό-και κάθε άλλο παρά φιλοκυβερνητικό όπως πάντα…-κανάλι κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της προηγούμενης Τρίτης. Έδωσε θετικό πρόσημο στα όσα πρόκειται να συμβούν στην μετέπειτα πορεία της χώρας δηλώνοντας ότι:

Πρώτον, με αυτή της την επίσκεψη «έτριξε» τα δόντια στους γερμανούς αξιωματούχους δείχνοντας τους ότι θα πρέπει να αλλάξει η στάση τους ως προς την Ελλάδα…

Όταν άκουσα κάτι τέτοιο αναρωτήθηκα αν τα πιστεύει και τα λέει… ή δεν έχω καταλάβει πως έχει αλλάξει η γερμανική πραγματικότητα έπειτα και από την αιφνίδια επίσκεψη της Μέρκελ απέκτησε, άμεσα και εντός λίγων ωρών…, θετικό πρόσημο για εμάς. Φοβάμαι πως έχουν καταλάβει ότι φοβόμαστε… Κι αν έχουν κάνει το λάθος να διαδίδουν κάτι τέτοιο έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα βάλουμε όλα στη θέση τους ανά πάσα στιγμή… Ας μην μας περνάνε για ηλίθιους κι ας μην τους βοηθάνε ορισμένοι «συμπατριώτες» μας σε κάτι τέτοιο.

Δεύτερον, με αυτή της την επίσκεψη στηρίζει ξεκάθαρα την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση…

Πρώτα τη στήριξε ο ελληνικός λαός την 17η Ιουνίου και ανά πάσα στιγμή την «κατεβάζει», αλλά δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως σύσσωμο το ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα υπακούει στα κελεύσματα της κας. Μέρκελ… Αναμένουμε την ανατροπή της!!!

Τρίτον, με την επίσκεψη αυτή μας έκλεισε το μάτι για τη δόση των 31 δις. αφού μετά και την 15η Νοεμβρίου δε θα υπάρχουν ταμειακά αποθέματα…

Δεν ήρθε για να εξασφαλίσει τον πελάτη της; Δεν ήρθε για να συνεχίσει να κρατάει τα χαλινάρια του ελληνικού άρματος; Δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ως γνήσιος τοκογλύφος δάνεια που θα επιβαρύνουν τη χώρα μας για τα επόμενα 30 χρόνια; Δεν ήρθε για να εξασφαλίσει εμπροσθοβαρή και άμεσα κέρδη; Οι δανειστές μας με επικεφαλής την Μέρκελ προφανώς και θορυβήθηκαν από πληροφορίες που κάνουν λόγο για δύο ελληνοαμερικάνους (Μανόλη Λαμπράκη και Αρτέμη Σώρρα) οι οποίοι ετοιμάζονται να αγοράσουν όλο το χρέος της χώρας μας και να μας «χαρίσουν» και 200-300 δισεκατομμύρια ευρώ, έτσι… για να περνάμε καλά… Ο κίνδυνος για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, αν αποδεχτούμε την πρόταση σωτηρίας των ομογενών, είναι φανερός. Η Ελλάδα θα μπορεί αμέσως να ξεχρεώσει το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές της, γεγονός που θα σημάνει ότι οι Γερμανοί και όλοι οι άλλοι θα χάσουν τους τόκους που προσδοκούν να πάρουν από τον ελληνικό λαό. Αν αποδεχτούμε τα 600 δις δε θα έχουμε πλέον κανένα λόγο να ενδώσουμε στις επενδυτικές προτάσεις των Γερμανών και των άλλων βορείων μεγαλοεπιχειρηματιών. Τέρμα λοιπόν οι επενδύσεις τους στον γαλανό ουρανό.

Ας πάψουν λοιπόν να ακούγονται τηλεοπτικές «σειρήνες»…

 

Νίκος Κούτρας

Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails