Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

9/5/13

Τι Σαμαρας...τι Τσίπρας...!!!

Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω πως ο πρωθυπουργός μας, κ. Σαμαράς, διαπίστωσε λίγες ημέρες πριν ότι τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία των όσων νομοσχεδίων, διατάξεων και λοιπών πολιτικών έχουν υπερψηφισθεί από την tricolor κυβέρνηση είναι θετικά τόσο για την ελληνική οικονομία… όσο και για την ανεργία… Ειδικά για την ανεργία είναι πράγματι θετικά…
Που ζει; Μας δουλεύει; Σίγουρα μας δουλεύει!!! Ειλικρινά, που ζούνε ορισμένοι; Εντός αποστειρωμένης γυάλας; Πως μετακινούνται; Διακτυνιζόμενοι για να μην έχουν επαφή με κόσμο και την ελληνική καθημερινότητα, ως άλλοι πρωταγωνιστές της γνωστής σειράς Star Trek με λίγα λόγια ;!;!;!;!
Πραγματικά όμως, αξίζει να σχολιασθεί το γεγονός πως η ασκούμενη πολιτική στη χώρα μας ακολουθεί περίπου την ίδια τακτική. Δηλ. οι αντιπολιτευόμενοι πάντοτε αντιπολιτεύονται «σκληρά» πολεμώντας οποιαδήποτε κυβέρνηση… κι όταν πλησιάσουν και καταφέρουν να καθίσουν έπειτα και από εντολή που δίνει ελληνικός λαός κατόπιν εκλογών - αφού κι εμείς φέρουμε μερίδιο ευθύνης για το ποιοι και προς τα πού οδηγούν τη χώρα μας τόσα χρόνια!!! - στα κυβερνητικά έδρανα τότε… σταδιακά «μεταλλάσσονται» σε χάρμα οφθαλμών!!!
Πέρα από την «οπτασία» της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης, αξίζει να δώσουμε χώρο και στην επερχόμενη… όπως φαίνεται! Η εν δυνάμει κυβέρνηση του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. λοιπόν,  πραγματοποίησε επερώτηση σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ζητώντας, παράλληλα, δημιουργία σχετικής διακομματικής επιτροπής για το θέμα  έχοντας όμως προτείνει τη μη συμπερίληψη εκπροσώπου του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη συγκεκριμένη επιτροπή.
Να υπενθυμίσουμε στον κ. Τσίπρα πως μπορεί να ασκεί συνεχώς σκληρή αντιπολίτευση, που ως επί το πλείστον είναι απλά και μόνο στείρα… δίχως να προτείνει εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις, νέο κυβερνητικό πλαίσιο και κάτι διαφορετικό σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά οφείλει να θυμάται πως μερίδα συμπολιτών κι αρκετά μεγάλη… επέλεξαν να στηρίξουν τη συγκεκριμένη παράταξη - για πολλούς και διαφόρους λόγους, οι οποίοι οφείλουν να είναι σεβαστοί από όλους κι όταν λέμε όλους εννοούμε όλους κ. Τσίπρα…!!! -  δίνοντας της λοιπόν το δικαίωμα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑ. ΣΟ. Κ. κ Βενιζέλος ανέφερα κάτι πολύ σωστό με το οποίο θα συμφωνήσω μαζί του, και μόνο σε αυτό! Ο Μανόλης Γλέζος ανήκει στους Έλληνες, είναι σύμβολο γενναιότητας, πατριωτισμού, αντιστάσεως, αγώνα γι΄ αυτό και οφείλεται κ.κ. του ΣΥ. ΡΙΖ. Α. να μην τον χρησιμοποιείται με τέτοιον τρόπο που να τον αναγκάζεται να «κατεβαίνει» αρκετά χαμηλά σκαλοπάτια… Σεβαστείτε την ιστορία μας!!!
Δε θα κάνω ιδιαίτερο λόγο για τη μείωση του φόρου εστίασης που πρότεινε το ΠΑ. ΣΟ. Κ… Δε νομίζω, ότι αποτελεί καταλυτικό στοιχείο που θα βοηθήσει πολύ περισσότερο την ελληνική οικονομία και κοινωνία στην οποία δεν προσφέρονται νέες θέσεις εργασίας… για παράδειγμα κ. Βενιζέλο!!!
Είναι, λοιπόν, απαράδεκτο να αποβάλλεται με το γνωστό «ετσιθελισμό» σας από κοινοβουλευτική διαδικασία, αυτή των προανακριτικών, ελεγκτικών και διαφόρων άλλων επιτροπών, του πυλώνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος δηλ. του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκλεγμένη παράταξη και στην περίπτωση αυτή την παράταξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.
Το ποιοι είναι, τι ακριβώς υποστηρίζουν, πως συμπεριφέρονται, τι εκπροσωπούν, ποιους εκπροσωπούν, σε τι στοχεύουν και ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος της καθημερινά το βλέπουμε… το ζούμε… Οπότε, ας μη βιάζονται να αποβάλλουν από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία νέα κεφάλαια αυτής…
Γι’ αυτό ας ηρεμήσουν ορισμένοι κι ας μην εξωτερικεύουν τις φοβίες τους… Ας αντιληφθούν ότι έτσι αντλείται κι άλλη δύναμη από τις δεξαμενές τους η οποία και οδηγείται εκεί… η σε αδιέξοδο!!!
Συγγραφέας της ελληνικής ιστορίας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε ο λαός της κ. Τσίπρα…!!!

Νίκος Κούτρας
Διδάκτορας Ιονίου Πανεπιστημίου
Share/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails